“Ψυχές στον Χρόνο” της Sylvia Macray

Book tour & a Giveaway

“Ψυχές στον Χρόνο” της Sylvia Macray

Τίτλος: Ψυχές στον Χρόνο

Συγγραφέας: Sylvia Macray

Κατηγορία: Φαντασίας

Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Εκδόθηκε: 2020 – 728 σελίδες

 

H Γαλάτεια Άσνε κατάλαβε πως είναι διαφορετική αρκετά νωρίς στη µικρή ζωή της. Κατάλαβε, επίσης, πως εάν ήθελε να επιβιώσει, έπρεπε να κρατάει το στόµα της κλειστό. Να υπακούει. Και ποτέ να µην αφήσει τις δυνάµεις της να φανούν.

Έµαθε να καταπιέζει την πραγµατική της φύση, χωρίς να τα καταφέρνει πάντα, µε αποτέλεσµα να έρχεται συχνά σε συγκρούσεις µε τη θετή της µητέρα. Η βίαιη συµπεριφορά του αλκοολικού, θετού της πατέρα, την ωθεί καθηµερινά στα άκρα και µοιάζει αδύνατο να συγκρατήσει την οργή της.

Ο φόβος συγκρούεται µε τον θυµό και η ανάγκη της Γαλάτειας για ελευθερία αρχίζει να υπερνικά τη λογική της.

Στα δεκαεφτά της, πια, καλείται να πάρει µια απόφαση:

Να φύγει όσο πιο µακριά γίνεται απο το µέρος που ζει ή να µείνει, µε τον κίνδυνο να αποκαλυφθούν οι δυνάµεις της.

Όταν, όµως, µπαίνει στη ζωή της ο έρωτας, κάθε κίνδυνος µοιάζει αδιάφορος. Κάθε σχέδιο απόδρασης ξεθωριάζει, αρκεί να βρίσκεται κοντά του.

Τόσο κοντά, που το πάθος, όπως και η φωτιά, µπορεί να την κάψει.

 

Links:  Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή | Goodreads | Πολιτεία | Πρωτοπορία |

Διαγωνισμός

Το fancyowl.gr με την συγγραφέα Sylvia Macray ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ @lefkisbooks. Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Ψυχές στον Χρόνο” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. 

Ο διαγωνισμός λήγει στις 14/03/2021.

Οι δικές μας ερωτήσεις στη συγγραφέα

@anna.s_books

Ποια είναι τα τρία πρώτα επίθετα που σας έρχονται στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη “Χρόνος”;

Σωστός, αμείλικτος, σοφός.

 

Lefkisbooks

Πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας.

 Η Γαλάτεια, είναι μια δεκαεφτάχρονη κοπέλα που ζει στο Πέτενγουϊμ της Σκωτίας το έτος 1618. Έχοντας δει με τα ίδια της τα μάτια την κατάληξη των ανθρώπων που έχουν κατηγορηθεί για μαγεία, και γνωρίζοντας ότι οι κατηγορίες δεν ήταν αληθινές, περνάει όλα της τα χρόνια μέσα στον φόβο και την αυτοαμφισβήτηση.

Άραγε, σε εκείνη που είναι πραγματική μάγισσα, τι θα μπορούσαν να κάνουν εάν την έπιαναν; Πόσο θα υπέφεραν εξαιτίας της οι άνθρωποι που αγαπάει με την υπόνοια ότι την βοηθούσαν; Πέρα λοιπόν από το ότι νιώθει επικίνδυνη εξαιτίας της μαγείας της, θεωρεί υπεύθυνο τον εαυτό της για τα περισσότερα δεινά που βρίσκουν την οικογένειά της.

Έχει πάρει εδώ και χρόνια μια απόφαση και κάνει ότι περνά από το χέρι της για να την υλοποιήσει: Να φύγει όσο πιο μακριά γίνεται από το μέρος που ζει γλυτώνοντας τους πάντες από το βάρος της ύπαρξής της. Όταν όμως έρχεται στην ζωή της ο έρωτας όλα αλλάζουν. Η ανάγκη της να φύγει αντικρούεται με την ανάγκη της να βρίσκεται κοντά του και τα πράγματα περιπλέκονται σε βαθμό που βγαίνουν από τον έλεγχό της. Ο έρωτας μοιάζει να καταφέρνει να την βγάλει από την φυλακή που έχει φτιάξει η ίδια. Μόνο που το αντίτιμο είναι η άβυσσος…

 

iliadamichailidi

Μιλήστε μας για την ηρωίδα του βιβλίου σας

Η Γαλάτεια είναι ένα πλάσμα που δεν συμβιβάζεται και πολλές φορές λέει ακριβώς αυτό που σκέφτεται, πράγμα που για την εποχή στην οποία ζει είναι καταδικαστέο. Είναι πεισματάρα και τείνει να πιστεύει και να σκέφτεται πρώτα τα αρνητικά σε μια κατάσταση, μονάχα γιατί αυτό της έμαθε η ζωή να κάνει. Δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον εαυτό της ότι θα καταφέρνει να κρύβει τις δυνάμεις της για πάντα και όσο καταπιέζεται, άλλο τόσο απρόβλεπτη γίνεται – πράγμα που επιβεβαιώνει τον φόβο της κάθε φορά. Μέσα της είναι ένα τρυφερό λουλούδι που παρόλες τις αντιδράσεις της, το μόνο που έχει ανάγκη είναι η αποδοχή και η πραγματική -άνευ όρων αγάπη.

 

@book_observatory_

Σε τι ηλικιακό κοινό απευθύνεται το βιβλίο σας;

 Το βιβλίο κατατάσσεται στο είδος της νεανικής λογοτεχνίας αλλά προσωπικά πιστεύω πως οποιοσδήποτε αγαπά την φαντασία και είναι πάνω από 15 χρονών, μπορεί να το διαβάσει.

 

Αggelina Papathanasiou

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας που ενδεχομένως έχει επηρεάσει τον τρόπο γραφής σας;

Αγαπημένη συγγραφέας και την οποία πάντα θα την έχω ένα κλικ παραπάνω από άλλους, είναι για μένα η Cassandra Clare και τα βιβλία της «Θανάσιμα Εργαλεία». Με αυτές τις ιστορίες κατάλαβα ότι θα ήθελα να γράφω βιβλία φαντασίας κι εγώ η ίδια. Έπειτα λατρεύω την Diana Gabaldon και την σειρά «Outlander», την Margaret Atwood, και φυσικά τον James Dashner με την τριλογία του «Το τεστ».

 

Authoring Melodies

Το είδος του φανταστικού, πιστεύεις ότι έχει την απήχηση που θα έπρεπε στο αναγνωστικό κοινό;

  Όχι όσο στο εξωτερικό, δυστυχώς. Αλλά χαίρομαι που βλέπω πως αρχίζει να παίρνει τα πάνω του σαν είδος και όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται τους Έλληνες συγγραφείς Φαντασίας ώστε να περάσουν όμορφα και ποιοτικά τον χρόνο τους με κάποια από τα βιβλία τους.

 

@social_lurking

Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να γράψετε φαντασία; Τι σας ιντριγκάρει περισσότερο στο χώρο του φανταστικού;

 Λατρεύω την ελευθερία που μου δίνεται στην συγγραφή -πάνω απ’ όλα. Μπορώ να φανταστώ κάτι και να το τραβήξω όσο και όπου θέλω, και να το κάνω όπως ακριβώς μου αρέσει. Δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία· δεν υπάρχουν κανόνες. Από μικρό παιδί είχα την τάση να φαντάζομαι διάφορα, να φτιάχνω ιστορίες στο μυαλό μου που μετά τις αποτύπωνα στο χαρτί. Και μεγαλώνοντας αυτό μου το κομμάτι έβλεπα πως εξελισσόταν και γινόταν απαιτητικό- σε σημείο που εάν δεν έγραφα όσα σκεφτόμουν, πίστευα πως θα μου τέλειωνε το οξυγόνο. Έτσι λοιπόν, και έχοντας ως «δασκάλα μου» την Cassandra Clare και τα βιβλία της, άρχισα να γίνομαι λάτρης της πιθανότητας μιας αθέατης πόλης, ενός άγνωστου – παράλληλου κόσμου, μιας ξεχωριστής γενιάς ζωντανών πλασμάτων όπου και τελικά πήραν μορφή με το πρώτο βιβλίο  της σειράς «Ψυχές στον χρόνο».

 

@Ikaria_books_and_chocolate

Από που πήρατε έμπνευση για το θέμα του βιβλίου;

Ειλικρινά… δεν έχω σαφή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Γιατί όλο στήσιμο της πλοκής αυτής της σειράς ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια, μόνο από το όνομα «Γαλάτεια». Υπάρχει ένας μύθος σε ένα από τα χωριά της Χαλκιδικής -την Γαλάτιστα- που λέει ότι στον πύργο που υπάρχει εκεί ζούσε κάποτε μια πριγκίπισσα που την έλεγαν Γαλάτεια και από αυτήν πήρε και το όνομά της ο τόπος.

Μεγάλωσα με αυτές τις ιστορίες και λάτρευα θαρρώ από πάντα αυτό το όνομα -αλλά και την εποχή του μεσαίωνα. Κάτι με τραβάει, με μαγεύει στο σκοτεινό που κουβαλούν εκείνα τα χρόνια. Αλλά το πώς εξελίχτηκε η ιδέα από ένα όνομα, σε μια σειρά βιβλίων που άνετα γεμίζουν ένα ολόκληρο ράφι βιβλιοθήκης, είναι κάτι που αδυνατώ να σας απαντήσω. Θα πω πως εμπνεόμουν από κάθε ερέθισμα και συνεχίζω να εμπνέομαι από τα πάντα. Φτιάχνω την ιστορία μου λιθαράκι λιθαράκι, προσεχτικά και με πολλή αγάπη όπως κάνεις όταν χτίζεις το σπίτι που ονειρεύεσαι να μείνεις για πάντα μέσα του. Είναι απλά… μαγική εμπειρία!

 

ta vivlia tis nonis

Αυτή τη περίοδο γράφετε κάτι ;

Αυτή τη στιγμή έχω τελειώσει άλλα δύο βιβλία της σειράς και είμαι στην διαδικασία της επιμέλειάς τους. Επίσης έχω ξεκινήσει να γράφω ένα παιδικό -εφηβικό μυθιστόρημα και έχω φτιάξει την πλοκή από μια ρομαντική ιστορία εποχής. Φυσικά όμως, προτεραιότητα έχουν τα βιβλία της σειράς, οπότε τα υπόλοιπα γράφονται μόνο και αφού έχω ολοκληρώσει κάποιο και το αφήνω να «ξεκουραστεί» πριν την εκάστοτε επιμέλεια.

 

insatiable reading

Δώστε μας μια ατάκα από το “Ψυχές στον Χρόνο” που πραγματικά θα ήθελες ο αναγνώστης σου να θυμάται κλείνοντας το βιβλίο σου.

 «Υπάρχουν πολλοί λύκοι, ντυμένοι με τα ρούχα ανθρώπων…»

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Blogs

Authoring melodies 

 

Instagram

social lurking  | anna.s_books  |  Ikaria_books_and_chocolate  | ta vivlia tis nonis  |   book observatory  |  insatiable readings  |  iliada michailidi  |  lefkisbooks  |  authoring melodies  |

 

Facebook

Authoring melodies  |  Aggelina Papathanasiou

 

Γνώρισε τη συγγραφέα

Η Sylvia Macray γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1986. Ασχολείται µε τη συγγραφή, τη µουσική, τη ζωγραφική και τη γλυπτική από νεαρή ηλικία, ενώ πρόσφατα ανακάλυψε και τον κόσµο του video και της σκηνοθεσίας.

Φανατική αναγνώστρια συγγραφέων του φανταστικού (Cassandra Clare, Margaret Atwood, Tolkien, Diana Gabaldon και πολλών άλλων), µαγεύτηκε από την «επιστήµη» και την τεχνική που κρύβεται πίσω από κάθε τους ιστορία, και οι συγγραφείς αυτοί, αποτελούν τους µεγαλύτερους εµπνευστές της µέχρι και σήµερα.

Έχει παρακολουθήσει µαθήµατα δηµιουργικής γραφής από σηµαντικούς δασκάλους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, και οι «Ψυχές στον χρόνο» είναι η πρώτη σειρά φαντασίας που κυκλοφορεί µε την υπογραφή της.

Όνειρό της είναι να γυρίσει όλο τον κόσµο, και να µάθει όσα περισσότερα µπορεί για την κουλτούρα άλλων χωρών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τη συγγραφέα, επισκεφτείτε τις σελίδες της:

 

Social Media Links: Goodreads | InstagramFacebook  |  

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.