“7 Καταραμένες Ιστορίες” του Βαγγέλη Ιωσηφίδη

Book & review tour & a Giveaway

48656555

" 7 Καταραμένες Ιστορίες" του Βαγγέλη Ιωσηφίδη

Τίτλος: 7 Καταραμένες Ιστορίες 

Συγγραφέας:  Ευάγγελου Ιωσηφίδη

Κατηγορία:Νουβέλες

Εκδόσεις Ελκυστής

Εκδόθηκε: 2019 – 470 σελίδες

 

 

7 ιστορίες, 7 διαφορετικοί πρωταγωνιστές, οι οποίοι οδηγούνται σε καταστάσεις που ξεπερνούν ό,τι είχαν ζήσει μέχρι τότε. Η πραγματικότητα γίνεται ένα με τη φαντασία, η αλήθεια με το ψέμα, η ευλογία με την κατάρα. Ο προορισμός άγνωστος, οι συνέπειες κρυφές και μόνος σύντροφος στο σκοτάδι ο ίδιος τους ο εαυτός.

Πότε ένα όνειρο μεταστοιχειώνεται σε πραγματικότητα; Πότε πάλι η πραγματικότητα γίνεται εφιάλτης; Ίσως η ζωή είναι μια αναζήτηση στην ομίχλη, με ένα αόρατο χέρι αιωρούμενο από πάνω σου, που έχει την επιλογή είτε να σε ευλογήσει είτε να σε καταραστεί. Κι όταν βρεθείς αντιμέτωπος με το παρόν και το παρελθόν σου, θέλει θάρρος για να κάνεις το επόμενο βήμα προς το μέλλον. Έχεις επιλέξει τον δύσκολο δρόμο, με το βάρος των ευθυνών να κουρνιάζει στους ώμους σου. Έχεις γίνει πρωταγωνιστής σε μια καταραμένη ιστορία.

 

 

Links: Elkistis.gr  |  Goodreads  |  bibliotopia  |   Πολιτεία  |  ΙΑΝΟΣ  |

Διαγωνισμός

Beige wooden planks with blurred natural background

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα Ευάγγελο Ιωσηφίδη @vaggelisiosifidis ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ του “authoringmelodies. Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “7 Καταραμένες Ιστορίες” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 05/07/2020.

Νικήτρια του διαγωνισμού η Μαγδαληνή Τούμπα

Οι δικές μας ερωτήσεις στον συγγραφέα

Nonouka_books_lover

 • Ποια ώρα της ημέρας έχετε μεγαλύτερη έμπνευση; Το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται τα πρωινά. Όταν έχω επεξεργαστεί μια ιδέα το προηγούμενο βράδυ, η ποιότητα της συγγραφής βελτιώνεται αισθητά. Ειδικά αν έχω κοιμηθεί ικανοποιητικά, το ξημέρωμα είναι ιδανική ώρα.

 

ikaria_books_and_chocolate

 • Ο αριθμός 7 έχει διάφορες συμβολικές ερμηνείες. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που επιλέξατε να αφιερώσετε 7 νουβέλες στο μυθιστόρημα σας; Ο αριθμός 7 είναι ο βασικός πυλώνας που με οδήγησε στο να γράψω το συγκεκριμένο έργο. Επιβεβαιώνω ότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, αν και προτιμώ να μην τον αποκαλύψω πριν την ώρα του! Σίγουρα πάντως, μια ωραία ρήση της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, πως το 7 είναι ο ισχυρότερος αριθμός, μου είχε παρακινήσει.

 

books_and_roses_ 

 • Τί είναι αυτό που σας παρακινεί να γράψετε τα βιβλία σας; Μέσα στη μέρα μου έρχονται πολλές ιδέες στο μυαλό. Από αυτές, κάποιες αξίζει να τις επεξεργαστώ και να τις τελειοποιήσω με χαρακτήρες και ανάλογη πλοκή. Όταν μια ιδέα μου μοιάζει αξιοποιήσιμη, δεν ησυχάζω μέχρι να την εκφράσω σε γραπτό κείμενο. Οι αγαπημένες μου ιδέες είναι συνήθως αντισυμβατικές, παράξενες και εναλλακτικές.

 

Book_observatory_

 • Πώς αντιλαμβάνεστε την αντιμετώπιση της μυθοπλασίας μυστηρίου από το ελληνικό κοινό; Διατηρώ την αισιοδοξία μου. Η νέα γενιά, αυτή που γαλουχήθηκε με μια πληθώρα σχετικών ερεθισμάτων, ωριμάζει και γίνεται το νέο αναγνωστικό και αγοραστικό κοινό. Συνεπώς, όσο περνάει ο καιρός τόσο στρώνεται το έδαφος για τη μυθοπλασία, το μυστήριο και το φανταστικό στη λογοτεχνία.

 

emilysbookland

 • Πώς αποφασίσατε ότι θέλετε να γράψετε ένα βιβλίο; Η απόφαση ήρθε στιγμιαία, αλλά οι βάσεις γι’ αυτήν υπήρχαν για χρόνια. Έχω διαβάσει πολύ, έχω ασχοληθεί αρκετά με τη γλώσσα, ώστε να έχω αυτοπεποίθηση στο βασικό εργαλείο του συγγραφέα και τρέφω συνεχώς τη φαντασία μου με καινούργιες ιδέες. Είχα κάνει αρκετές προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια αλλά η καθοριστική στιγμή ήταν όταν διάβασα ένα άρθρο για τον θρύλο ενός πορτρέτου.

 

lefkisbooks

 • Έχετε σκεφτεί το βιβλίο σας να γίνει σειρά στην τηλεόραση; Φυσικά! Λατρεύω την εικονοπλασία και το στήσιμο ατμόσφαιρας στα λογοτεχνικά έργα μου. Το άλλο βιβλίο μου, ο Φιλήμων, έχει ήδη πάρει τον δρόμο του για εκεί. Οι 7 Καταραμένες Ιστορίες βέβαια, ως πιο ώριμο έργο, θα ήταν όνειρο να γίνουν ταινία ή σειρά. Εύχομαι κάποια στιγμή να το πετύχω.

 

silverchildsbooks

 • Τι σημαίνει για σας κατάρα; Κατάρα. Η ανεξήγητη, υπερφυσική δύναμη που ανατρέπει τα δεδομένα στη ζωή ενός ανθρώπου, ο οποίος νιώθει ότι κάποιο χέρι, το χέρι της μοίρας ή κάποιου θεού, τον ταλαιπωρεί και δεν του επιτρέπει να βρει την ηρεμία του. Ανά περίπτωση, αυτή η αστάθεια εξαιτίας μιας κατάρας μπορεί να οδηγήσει στην απελπισία ή στη λύτρωση.

 

authoring.melodies

 • Σε ποιο κοινό απευθύνεται το βιβλίο σας; Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε ενδεχομένως μέσα από αυτό; Το βιβλίο αυτό μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα από κάθε ενήλικο ή και έφηβο. Θεωρώ ότι άνθρωποι ανάμεσα στα 30 και τα 40 είναι το ιδανικό κοινό. Μέσα στο βιβλίο περνάω αρκετά μηνύματα για τη ζωή και τον θάνατο, την αισιοδοξία, την ανάγκη του ανθρώπου να ικανοποιήσει την περιέργειά του και τη μαγεία της αναζήτησης.

 

z.i.z.e.t

 • Πώς ξεκίνησε το ενδιαφέρον για τη συγγραφή; Το ενδιαφέρον για τη συγγραφή ξεκίνησε σιωπηλά πριν πολλά χρόνια. Έχοντας διαβάσει πολλούς συγγραφείς, άτυπα δασκάλους, απέκτησα την επιθυμία αλλά και την αυτοπεποίθηση πως μπορώ να τα καταφέρω. Για να γίνω συγγραφέας, πρώτα πέρασα απ’ τον δρόμο του αναγνώστη.

 

social_lurking

 • Ποιες ήταν οι συγγραφικές σας επιρροές; Όσον αφορά το θέμα του ταξιδιού και της αναζήτησης, τα παιδικά και εφηβικά μου αναγνώσματα από Ιούλιο Βερν άφησαν το στίγμα τους. Σε σχέση με τη μαγεία κυρίως ο Χάρι Πότερ και ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Οι πιο πρόσφατες αναγνωστικά επιρροές μου ο Έντγκαρ Άλαν Πόε και ο Χ. Φ. Λάβκραφτ.

 

Insatiable Readings

 • Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο. Πως προέκυψαν οι 7 Καταραμένες Ιστορίες, σε ποια στιγμή της ζωής σας και πόσο χρόνο χρειάστηκε για να φτάσει στην έκδοση; Οι 7 Καταραμένες Ιστορίες αρχικά προορίζονταν για 7 διαφορετικά βιβλία, που επρόκειτο να γίνουν σειρά. Αργότερα αποφάσισα να μείνουν νουβέλες και να αποτελέσουν ένα ενιαίο βιβλίο. Ξεκίνησα το 2011, όταν ήμουν φοιτητής, και η συγγραφή του τελείωσε το 2018. Πέρασα από πολλά στάδια γράφοντάς το: φοιτητική ζωή, επιστροφή, στρατιωτική θητεία, εργασιακή ζωή. Φυσικά πέρασε κι από πολλά επίπεδα επιμέλειας ανάλογα με τις εμπειρίες μου και ένα μεγάλο writer’s block, το 2014-15.
instagram image

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Blogs

Books lover and more…review  |  Emilys Bookland  & review books and roses blog |  Zizet’s Bookland  |  authoring melodies  |  

 

Instagram

silverchildsbooks  | Z.i.z.e.t  |  Ikaria_books_and_chocolate  | nonouka_books_lover  |  Emilys Bookland
social_lurking  |  insatiable readings  |  books and roses |  Book_observatory_  |  lefkisbooks  |  authoring melodies

 

Facebook

 Emilys Bookland  |  books and roses  |  

 

Link κριτικών των μελών στο goodreads

ikaria_books_and_chocolate  |  Noni Koun  |  Emilys bookland  | social lurking  book observatory

Γνώρισε τον συγγραφέα

εγώ

 Ο Βαγγέλης Ιωσηφίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε σε ένα χωριό της Δράμας, τους Σιταγρούς, και έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα ασχολείται με το σκάκι ως αθλητής και προπονητής. Ενδιαφέροντά του είναι τα ταξίδια, η λογοτεχνία και η στιχουργική και του αρέσει να ανακαλύπτει νέους κόσμους μέσα από βιβλία και ταινίες. 

Αντλεί έμπνευση από φυσικά τοπία, απ’ την τέχνη και από την -διαδικτυακή συνήθως- έρευνα σε ανεξήγητες υποθέσεις μυστηρίου.

Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορούν τα βιβλία του «Φιλήμων, ο ερευνητής του μεταφυσικού» και «7 Καταραμένες Ιστορίες».

-Διατηρεί ιστολόγιο στο διαδίκτυο, όπου αρθρογραφεί τακτικά (www.skylosofies.blogspot.com).

 

Social Media Links: goodreadselkistis.gr  |  facebook  |  instagram 

 

 Φιλήμων ο ερευνητής

https://www.youtube.com/watch?v=jOhIXhsHFWY

Book & review tour & a Giveaway

εξώφυλλο

“Ο χορός μιας μοναχικής καρδιάς” του Γιώργου Δερβεντλή

Τίτλος: Ο χορός μιας μοναχικής καρδιάς

Συγγραφέας: Γιώργος Δερβεντλής

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εκδόσεις Bookstars

Εκδόθηκε: 2018 – 137 σελίδες

Μοναξιά… πόσο μπορεί ένας άνθρωπός να ζήσει μόνος;

Στιγματισμένοι από τις κακουχίες που τους χάρισε απλόχερα η ζωή, ένας άντρας και μια γυναίκα προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο λύτρωσης από τον φαύλο, καταστροφικό κύκλο που είναι κλεισμένοι.

Μπλεγμένοι σ’ έναν κόσμο διαφθοράς και λάθος αποφάσεων, προσπαθούν να βρουν την αλήθεια που κρύβουν πίσω από τα ψεύτικα, γελαστά και θλιμμένα, προσωπεία.

Πόσο εφικτό είναι άραγε; Πόσο θα μπορέσουν να μείνουν μακριά από το λάθος; Και ως που θα μπορέσουν να φτάσουν ώστε να επιτύχουν το μερίδιο ζωής που τους αξίζει;

Ο χορός μιας μοναχικής καρδιάς – μια κατάβαση στο ψυχικό ζόρι που μας γεννούν οι καταχρήσεις – μια ματιά στην ολέθρια μοναχικότητα.

Links: Εκδόσεις Bookstars  | Goodreads | Biblionet |

Διαγωνισμός

Beige wooden planks with blurred natural background

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα Γιώργο Δερβεντλή @georgederventlis ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της “nonouka_books_lover”. Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Ο χορός μιας μοναχικής καρδιάς” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 12/05/2020.

Νικήτρια του διαγωνισμού η Τριανταφυλλιά

Οι δικές μας ερωτήσεις στον συγγραφέα

b00k_lab

Από πού εμπνευστήκατε και γράψατε για το θέμα της μοναχικότητας; Αποφάσισα να γράψω για την μοναχικότητα γιατί είναι ένα αίσθημα που το ζω αρκετά, όντας ναυτικός. Οι μήνες που βρίσκομαι μακριά από αυτά που αγαπώ με μόνη παρηγοριά ένα τηλέφωνο για να ακούσω τους δικούς μου ανθρώπους, είναι αρκετά μοναχικοί.

 

zoipappa_beatha

Τι είδους έρευνα κάνετε πριν ξεκινήσετε να γράφετε το βιβλίο;  Το βιβλίο μου πήρε τέσσερα χρόνια για να γραφτεί. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια προσπάθησα να βρω ό,τι μπορούσα για τις ψυχικές νόσους, τα συμπτώματα και τις παρενέργειες, τα φάρμακα που χρειάζονται και τις επιπτώσεις, τους τρόπους αντιμετώπισης και συμπεριφοράς, των ναρκωτικών και των καταχρήσεων. Ήθελα να προσεγγίσω το θέμα όσο πιο πιστά γίνεται, να μπω για λίγο μέσα στα ρούχα των ηρώων και να νιώσω ό,τι θα ένιωθε και ο καθένας σε μια παρόμοια κατάσταση.

 

@nonouka_books_lover

Από που εμπνευστήκατε την ιστορία του βιβλίου σας ; Πριν ξεκινήσω να σχηματίζω στο μυαλό μου την ιστορία και τι ήθελα να πω, είχα περάσει μια αρκετά δύσκολη περίοδο με πολλά σκαμπανεβάσματα. Αυτό που με ενέπνευσε για να ξεκινήσω, όσο αστείο και αν ακούγεται, ήταν  ένα πολύ ζωντανό όνειρο όταν βρισκόμουν εν πλω.

 

Booklittledreamer

Πιστεύετε ότι η καρδιά μπορεί να γιατρευτεί ακόμα και εάν οι κακουχίες συνεχίζουν να την κυνηγούν; Όπως όλα πάνω στο σώμα μας γιατρεύονται, έτσι και η καρδιά μπορεί να γιατρευτεί. Χρειάζεται, πάνω απ’ όλα ένα σωστό και υγιές πλαίσιο για να γίνει σωστά, μιας και η καρδιά μας είναι ένας μυς που θυμάται και ραγίζει.

 

Ikaria_books_and_chocolate

Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, που σας εμπνέει να καθίσετε και να γράψετε; Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, αρκεί να έχω έμπνευση φυσικά. Ακουστικά στα αυτιά, έμπνευση και όρεξη.

 Να φανταστείτε έχω γράψει μέχρι και στο κινητό μου τηλέφωνο, είχα βρει την λύση για κάποιο διήγημα μου. 

 

Emilys Bookland 

Η ιστορία σας βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα; Θα μπορούσε, όμως όχι.

 

silverchildsbooks

Πώς αποφασίσατε ν’ ασχοληθείτε με το ευαίσθητο ζήτημα των καταχρήσεων και των ναρκωτικών; Τα ναρκωτικά και οι καταχρήσεις είναι μια λαίλαπα που στιγματίζει το μυαλό, το σώμα και την υπόσταση ενός ανθρώπου. Πιστεύω πως είναι ένα ζήτημα του οποίου τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ζωντανά στους δρόμους, σε πολλές περιπτώσεις και στον στενό μας κύκλο. Ήθελα, όσο μου επιτρέπει η λιγοστή συγγραφική μου πείρα, να γράψω για τα ναρκωτικά, τις επιπτώσεις, την ψυχική νόσο και όχι αναφορικά ή επιδερμικά μα στην ουσία, χωρίς καλλωπισμούς.

 

love book diary

Η μοναξιά κάποια στιγμή είναι αναπόφευκτο ; Σίγουρα. Είναι στο χέρι μας όμως, μέχρι το αναπόφευκτο, να παλεύουμε και να προσπαθούμε να αναπληρώσουμε την μοναξιά μας – με κάθε τίμημα. Και ας μας κάψει η φωτιά του.

Instagram banner

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Blogs

Books lover and more…review  |  Emilys Bookland  & reviewlovebook-diary  |  

 

Instagram

silverchildsbooks  | zoipappa_beatha  |  Ikaria_books_and_chocolate  | nonouka_books_lover  |  Emilys Bookland
b00k_lab  |  insatiable readings  |  book little dreamer  |  

 

Facebook

zoipappa_beatha  |  book lover and more  |  Emilys Bookland  |  lovebook-diary  |  

 

Link κριτικών των μελών στο goodreads

zoipappa_beatha  |  ikaria_books_and_chocolate  |  Noni Koun  |  Emilys bookland  |  b00k_lab  |  

Γνώρισε τον συγγραφέα

received_10215222894419764

Είμαι γεννημένος στις 20-02-1982. Μεγάλωσα στον Πειραιά και έζησα πολλά χρόνια στην Αθήνα.Είμαι μηχανικός στο εμπορικό ναυτικό,έχω ταξιδέψει αρκετά και σε πολλά μέρη. Ανέκαθεν είχα πάρα πολλά πράγματα στο κεφάλι μου τα οποία ήθελα να πω. Έκανα πολλές προσπάθειες για να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά, χωρίς όμως επιτυχία. Πριν 5 χρόνια αποφάσισα να πάρω χαρτί και μολύβι και να τις βάλω κάτω. Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο μου βιβλίο, μια ιστορία με τις δικές μου ανησυχίες και αγάπες. Χάρη στη γυναίκα μου που πίστεψε την ιστορία που ήθελα να πω, βρήκα το θάρρος και έκδοσα το βιβλίο μου. Πρόσφατα τελείωσα και το δεύτερο βιβλίο μου με τίτλο: Ο χορός μιας μοναχικής καρδιάς.

 

Βιβλιογραφία:

– Αθήνα 2020:Η ώρα της επανάστασης / Bookstars

– Ο χορός μιας μοναχικής καρδιάς / Bookstars

– Η ελευθερία στο κλουβί / Αρχέτυπο-myStory.gr

– Ερημοτοποί, συλλογικό / Συμπαντικές Διαδρομές

 

 

Social Media Links: Goodreads | Twitter  | Instagram  |  Facebook | webnode Blog  | Blogspot Blog |

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.