8 Μικρές Ιστορίες της Κατερίνας Κρυστάλλη

Book tour, Review & Giveaway

8 Μικρές Ιστορίες της Κρυσταλλή Κατερίνα από τις 121 Λέξεις

Τίτλος: 8 Μικρές Ιστορίες

Συγγραφέας: Κατερίνα Κρυσταλλή

Κατηγορία: Φαντασίας

121 Λέξεις

Εκδόθηκε: Απρίλιος  2019 – 12 σελίδες

 

Οι ιστορίες που περιέχει είναι οι εξής:

  1. Μέσα στο παιχνίδι
  2. Έχε τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά
  3. Το κοίταγμα πίσω από την κουρτίνα
  4. Αυτό είναι το κόλπο
  5. Θα σε κάνει να νιώθεις αήττητος
  6. Όμως το παιχνίδι
  7. Θα σε τσακίσει
  8. Όσο βρίσκεσαι εκεί

 

Η μικρομυθοπλασία καλλιεργήθηκε συστηματικά μετά τα μέσα του 20ου αιώνα και έχει πάρει διαστάσεις διεθνούς φαινομένου.

Σήμερα μιλάμε για ένα νέο είδος λόγου που σηματοδοτεί αλλαγή στη σκέψη, με υβριδικό χαρακτήρα, με δεκάδες υποκατηγορίες και ονόματα στις περισσότερες εθνικές λογοτεχνίες, που τείνει να αυτονομηθεί και να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ανανέωση των λογοτεχνικών συμβάσεων.

Το νέο αυτό είδος λόγου, που συνήθως αποκαλείται microfiction, χαρακτηρίζεται εκ πρώτης για τη συντομία, την αφηγηματική οικονομία, τη συμπύκνωση και την ορθοέπειά του. Λογοτεχνικά συνιστά μία –εν εξελίξει ακόμη– καινοτόμα συνάντηση μορφής και περιεχομένου, στο πλαίσιο της οποίας επαναλειτουργούν ανανεωτικά τα πεδία της «όρασης», της «αντίληψης» και της «αίσθησης-συναίσθησης» του συγγραφέα.

Στην παρούσα συλλογή μπορείτε να διαβάσετε μικρές ιστορίες των 121 λέξεων ακριβώς της Κατερίνας Κρυστάλλη.

 

Links: 121 Λέξεις | Goodreads

Διαγωνισμός

giveaway1
giveaway2

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με με την συγγραφέα Κατερίνα Κρυσταλλή @krustallekaterina ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @xytopap. Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “8 Μικρές ιστορίες” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 23/03/2020. Νικήτρια του διαγωνισμού η Μάρκου Δήμητρα

Οι δικές μας ερωτήσεις στη συγγραφέα

xytopap

Πόσο εύκολο είναι να γραφτεί μια ιστορία, που πρέπει να χωρέσει μέσα σε 121 λέξεις; Είναι κάτι αρκετά δύσκολο γιατί ο συγγραφέας πρέπει να δώσει βάθος στους χαρακτήρες, να δείξει στον αναγνώστη σε ποιον χώρο, τρόπο, χρόνο βρίσκονται οι χαρακτήρες και η ιστορία, να του περιγράψει με λίγες αλλά δυνατές λέξεις, ίσως ολόκληρους παραγράφους.  Ουφ! 

silverchildsbooks

Οι τίτλοι των ιστοριών σας διαβάζονται και ως ενιαίο κείμενο. Ισχύει το ίδιο και για τις ιστορίες καθαυτές; Είναι αυτόνομες ή σχηματίζουν ένα ευρύτερο πλαίσιο; Οι ιστορίες μέχρι και την πέμπτη διαβάζονται και μόνες τους. Η έκτη, η έβδομη και η όγδοη για να γίνουν πιο κατανοητές, καλό θα ήταν να διαβαστούν με την σειρά. 

ikaria_books_and_chocolate

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο (μέσα ή έξω από το σπίτι) που σας εμπνέει να καθίσετε και να γράψετε; Αμέ! Μου αρέσει πολύ να κάθομαι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, τα απογεύματα, να κοιτάζω την θάλασσα γιατί μένω σε παραλιακή περιοχή και να κοιτάω το ηλιοβασίλεμα. Εκείνες τις στιγμές νιώθω εσωτερική γαλήνη. 

agni_booklover

Πως εμπνευστήκατε τις ιστορίες σας ? 

Η έμπνευση, έρχεται κυριολεκτικά από το πουθενά. Μπορεί να είναι μια λέξη, ένα χρώμα ή ακόμα και η αναμονή στο κόκκινο φανάρι. Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο βιβλίο ήταν η ανάγκη μου, να γράψω κάτι που να περιέχει κοσμικό τρόμο. 

Thinkpinkcarrieon

Πώς ήρθε η έμπνευση σας για το συγκεκριμένο βιβλίο; Το 121 λέξεις, διοργάνωσε έναν διαγωνισμό όπου έπρεπε ο συγγραφέας να γράψει σε 121 λέξεις μια ιστορία για ένα παιχνίδι. Η πρώτη ιστορία που έγραψα για την κοπέλα που βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας και καλείται να επιλέξει ανάμεσα στις δύο πόρτες , στάθηκε το έναυσμα για να γράψω και τις υπόλοιπες. 

@athanasia_thebookfairy

Γιατί μικρομυθοπλασία; Θα έλεγα πως ανήκω στην αφαιρετική σχολή των συγγραφέων. Γράφω λίγα αλλά πίσω από τις λέξεις κρύβεται πλούτος που με την φαντασία του αναγνώστη, απογειώνεται. Θα έλεγα πως το ρητό που ταιριάζει είναι το “Μια φωτογραφία, ίσον χίλιες λέξεις”. Ε, εδώ το έχουμε σε ιστορίες. 😀

Bookworms _worldwide

Κατά τη γνώμη σας, τι κάνει τα βιβλία σας ξεχωριστά; Δύσκολη ερώτηση, που ειλικρινά δεν ξέρω αν έχω απάντηση. Χμμ.. Θα έλεγα ότι λόγω ποικιλίας, υπάρχει σίγουρα μια ιστορία που θα αγγίξει τους αναγνώστες. Αλλιώς το πηγαίο χιούμορ μου. 

insatiablereadings

Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά και για τα προηγούμενα της σειρά 8 Μικρές ιστορίες. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, είναι το τρίτο της τριλογίας των βιβλίων 8 Μικρές ιστορίες σε 121 λέξεις. Ενώ το πρώτο και το δεύτερο, έχουν διαφορετικές ιστορίες, που μπορούν να διαβαστούν αυτοτελώς, το τρίτο βιβλίο είναι χωρισμένο σε οκτώ κεφάλαια. Είναι μια ολοκληρωμένη ιστορία κοσμικού τρόμου. 

3D render of a white wooden table looking out to a defocussed sunny landscape

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

Think Pink & Carrie On blog  |  silverchildsbooks  |  ikaria_books_and_chocolates  |  Οι δικές μου στιγμές blog (xytopap)  |  bookworms_worldwide  |  Insatiable Readings blog 

 

Link κριτικών των μελών στο goodreads

Sofia Silverchild Eva Kouvari (ikaria_book_and_chocolate)  |  Xyto (οι δικές μου στιγμές)  |  Thinkpinkcarrieon  | Agapi Nikolaou  |  

Γνώρισε τη συγγραφέα

φωτογραφία

Η Κατερίνα γεννήθηκε ένα χιονισμένο απόγευμα του Νοέμβρη, γεγονός που την έκανε να αγαπήσει οτιδήποτε σχετίζεται με το μαύρο χρώμα, το παράξενο και το μυστήριο.

Έχει μισο τελειώσει οικονομικά στο Deree και επειδή τα βαρέθηκε σπούδασε στο St. George, σχολή για γραμματείς αλλά όχι Φαρισαίους.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς όπου ποιήματα και ιστορίες της διακρίθηκαν.

Έχει εκδώσει 3 βιβλιαράκια 121 λέξεων με 8 ιστορίες το καθένα.

Της αρέσει η ζαχαροπλαστική με την οποία ασχολείται ερασιτεχνικά.

Διαβάζει 40 – 50 βιβλία τον χρόνο κάτι που εκπλήσσει ακόμα και την ίδια.

Είναι γατομάνα. Η αγαπημένη της ράτσα είναι αυτή της Ούλθαρ.

Δεν της αρέσει να μιλάει πολύ για τον εαυτό της για αυτό, δυσκολεύτηκε να γράψει αυτό το βιογραφικό των 121 λέξεων, ακριβώς. one day. 

Άλλα βιβλία της Κατερίνας

 

Social Media Links: Goodreads | InstagramFacebook 

 

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.