“Αληθινά Χρώματα” του Παναγιώτη Αμπατζίδη

Book & review tour & a Giveaway:

Eksofillo

"Αληθινά Χρώματα" του Παναγιώτη Αμπατζίδη

Τίτλος:  Αληθινά Χρώματα

Συγγραφέας: Παναγιώτης Αμπατζίδης

Κατηγορία: Διηγήματα 

Αυτοέκδοση

Εκδόθηκε: 2020 

 

«Αναρωτήθηκες ποτέ μέχρι που θα μπορούσες να φτάσεις; Αν άφηνες το ένα και μοναδικό σου χάρισμα.. το χρώμα σου να σε οδηγήσει;

Η κόκκινη πένα της Ρεβέκκας θα την φέρει αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Κάπου αλλού ο Πέτρος θα πιστέψει μια φορά παραπάνω στην «πορτοκαλί Θεά». Άραγε θα μπορέσει να φέρει η κίτρινη στέκα της Ελένης τον μέντορά της πίσω;

Αναμένοντας την πράσινη πινελιά του Τζαμέλ, ο Λουκιανός θα κάνει με το γαλάζιο ραβδί το τελευταίο του μαγικό κόλπο. Και αν μπορέσει να σώσει το απέραντο μπλε της θάλασσας την Όλγα… τότε θα φέρει πίσω μια μώβ άνοιξη ο Αλέξανδρος με… τα μάτια της ψυχής!

Οι ήρωες του βιβλίου αυτού είναι καθημερινοί άνθρωποι σαν εσένα και εμένα. Αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες και τα ίδια εμπόδια στον δρόμο προς το όνειρό τους.

Μα ξέρουν πως όσες γκρίζες μέρες κι αν αντικρίσουν… τα αληθινά χρώματα είναι αυτά που μετράνε..»

 

Links: Παναγιώτης Αμπατζίδης  

Διαγωνισμός

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα Παναγιώτη Αμπατζίδη @panagiotis_ampatzidis ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @insatiablereadings

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 15/12/2020.

Οι δικές μας ερωτήσεις στον συγγραφέα

books_and_roses_

Πιστεύετε πώς όλα στη ζωή είναι χρώματα και αν ναι, αυτό είναι που έχετε προσπαθήσει να μας μεταφέρετε και στο βιβλίο σας; Πιστεύω πως ο καθένας μας έχει ένα μοναδικό χάρισμα..όταν έγραφα το βιβλίο λοιπόν φαντάστηκα να εκπέμπει το χάρισμα του κάθε Ήρωα ένα δικό του διαφορετικό χρώμα. Ο εσωτερικός του κόσμος δηλαδή να έρχεται στο προσκήνιο. Γι’ αυτό και ο τίτλος «Αληθινά Χρώματα». Πέρα από αυτό, πιστεύω πως το να υπάρχει στην ζωή λίγο χρώμα είναι πάντα καλύτερα!

iliadamichailidi

Μιλήστε μας για τους ήρωες σας. Είναι όλοι τους μαχητές της ζωής! Προσπαθούν να φτάσουν τα όνειρά τους από διαφορετικές αφετηρίες και αντιμετωπίζουν εμπόδια όπως Εγκατάλειψη, Οικογενειακή πίεση, Bullying, Ομοφοβία… παρ’ όλα αυτά με την βοήθεια σημαντικών ανθρώπων στο πλευρό τους και ορισμένων αντικειμένων που ενώνουν την κάθε ιστορία, είναι διατεθειμένοι να μην τα παρατήσουν. Επίσης το γεγονός πως η πιο νεαρή Ήρωίδα είναι 16 ετών και ο γηραιότερος πάνω από 70 μας δείχνει πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία..και πως δεν είναι ποτέ αργά!

 

Lefkisbooks

Έχετε συγγραφέα-πρότυπο, κάποιον που να θεωρείτε δάσκαλό σας; Το πρώτο μου βιβλίο ήταν «Το παραράδιασμα» της αείμνηστης Ζωρζ Σαρή! Θεωρώ πως επηρέασε πάρα πολύ τον τρόπο γραφής μου. Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι «Ή πείνα» του Κνουτ Χάμσουν. Ένα αριστούργημα! Έχω πιάσει τον εαυτό μου κατά την διάρκεια της συγγραφής να προσπαθώ να μιμηθώ την ικανότητα του συγγραφέα να περιγράφει απίστευτα ρεαλιστικά την παλέτα των συναισθημάτων ενός ανθρώπου. 

Επίσης ζηλεύω την ικανότητα του μέγιστου Στήβεν Κίνγκ να κατευθύνει τον αναγνώστη όπου, όπως και όποτε θέλει.. κι ας είναι από τον φόβο στο γέλιο και πάλι πίσω!

 

vivliofagos

Γιατί επιλέξατε την αυτοέκδοση; Την επέλεξα επειδή ήθελα να ζήσω όλη την διαδρομή από την συγγραφή μέχρι την προώθηση και την πώληση ενός βιβλίου.Γενικά μου αρέσει να μαθαίνω νέα πράγματα και ικανότητες. Επίσης γνώρισα πολύ αξιόλογους ανθρώπους στην διαδρομή και έκανα καινούργιους φίλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα συνεργαζόμουν στο μέλλον με έναν εκδοτικό οίκο σε ένα από τα επόμενα μου βιβλία. Ποτέ δεν ξέρεις.

 

Aggelina Papathanasiou

Ποια ήταν η αφορμή για να γεννηθεί αυτό το βιβλίο.  Πάντα έγραφα στον ελεύθερο μου χρόνο. Μα ποτέ δεν φαντάστηκα να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο. Το θεωρούσα δύσκολο και μεγάλο επιχείρημα. Την κατάλληλη σπρωξιά μου την έδωσε ένας καρδιακός φίλος που πίστευε πάντα πως θα μπορούσα να το πετύχω. Μάλιστα έλεγε πως θα στοιχημάτιζε επάνω μου γι’ αυτό! Δειλά-δειλά το πίστεψα και εγώ και σε μια μέρα γεννήθηκε η ιδέα για το βιβλίο. Τον ευχαριστώ πολύ για την επιμονή του.

 

social_lurking

Ποιο από τα διηγήματα που εμπεριέχονται σε αυτό το βιβλίο είναι το αγαπημένο σας και γιατί; Αναμφίβολα η πρώτη ιστορία. Το χρώμα κόκκινο. Οχι μόνο επειδή το συγγραφικό μου ταξίδι ξεκίνησε με την Ρεβέκκα. Αλλά επειδή πιστεύω πως δεν μπορείς να γράψεις, να ζωγραφίσεις, να συνθέσεις μια μελωδία αν δεν παραδώσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου. Και η κόκκινη ιστορία περιέχει ένα σημαντικό κομμάτι μου.

 

ikaria_books_and_chocolate

Εχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, όπου σας αρέσει και σας εμπνέει να καθίσετε και να γράψετε. Ή αλήθεια είναι πως δεν έχω αγαπημένο σημείο. Μπορώ να γράψω παντού. Εχω αγαπημένες συνθήκες όμως. Χρειάζομαι χαμηλή μουσική, ζεστό καφέ και να έχω άπλετο χρόνο! 

 

ta vivlia Ls nonis

Γράφετε κάτι νέο αυτό το διάστημα; Ναι γράφω ένα παιδικό βιβλίο. Το έχω υποσχεθεί στον Γιο μου! Την εικονογράφηση θα την κάνει πάλι ο Δραμινός ζωγράφος Νικόλας Φωτιάδης και χαίρομαι πολύ για αυτό. Επίσης είναι στα σκαριά η ιδέα του επόμενου μυθιστορήματος που θα είναι λίγο μεγαλύτερο και δεν θα είναι μεμονωμένες ιστορίες. Το θέμα δεν θα το αποκαλύψω όμως ακόμη!

 

insatiable readings

Πείτε μας λίγα λόγια για σας και τους λόγους που στραφήκατε στην συγγραφή. Γεννήθηκα το 1981 στην Δράμα και μετανάστευσα με την οικογένεια μου στην Γερμανία το 1992. Εκεί αρνήθηκα να ξεχάσω την μητρική μου γλώσσα και διάβαζα οτιδήποτε μπορούσα να βρω ελληνικό. Από εφημερίδα μέχρι Λογοτεχνία. Σπούδασα μηχανικός αυτοκινήτων μεν αλλά ποτέ δεν με κέρδισε. Ή συγγραφή ήταν για μένα κάτι που έκανα αβίαστα και μου άρεσε να δημιουργώ εικόνες, συναισθήματα και κόσμους σε μια λευκή κόλλα. Έτσι όταν επέστρεψα το 2010 για προσωπικούς λόγους στην Ελλάδα, έκανα κάποια βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Πρώτα σε σαν αθλητικός συντάκτης σε τοπική εφημερίδα, μετά σε μορφή συνεντεύξεων και άρθρων σε προσωπικό μου Blog και τέλος σαν συγγραφέας ενός πολύχρωμου βιβλίου!

instagram-image

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Instagram

social lurking  |  Ikaria_books_and_chocolate  | ta vivlia tis nonis  |
vivliofagos |  insatiable readings  |  iliada michailidi  |  lefkisbooks  |  books and roses  |

 

Facebook

Θεματοφύλακες – Aggelina Papathanasiou 

 

Goodreads

social lurking insatiable readings  |  ikaria books & chocolate  |  lefkisbooks  |  

 

Γνώρισε τη συγγραφέα

Ο Παναγιώτης Αμπατζίδης γεννήθηκε το 1981 στην Δράμα. Σε ηλικία 11 ετών μετανάστευσε στην Γερμανία μαζί με τους γονείς και τον μικρότερο του αδερφό. Τις πρώτες σχολικές τάξεις τις φοίτησε στη Δράμα, και αποφοίτησε το 1996 από το γερμανικό σχολείο του Senden. Είναι πτυχιούχος μηχανολόγος αυτοκινήτων.

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους και τότε ήταν που έκανε τα πρώτα του βήματα στον τομέα της συγγραφής.

Αρχικά σαν freelancer αθλητικός συντάκτης στην δραμινή εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και ύστερα σε προσωπικό του blog όπου έκανε συνεντεύξεις και έγραφε διάφορα άρθρα.

Το πρώτο του βιβλίο «ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» ήταν ένα όνειρο ζωής και γράφτηκε το 2020 στην 1η περίοδο της καραντίνας. Εκδόθηκε με την μορφή Αυτό έκδοσης στο Τυπογραφείο «ΑΣΤΗΡ» στην Δράμα και κυκλοφορεί από τον Οκτώβριο του 2020.

-«Το σημαντικότερο ήταν που αρνήθηκα να ξεχάσω την μητρική μου γλώσσα όσο ήμουν στην Γερμανία. Και διάβαζα πάρα πολύ, ότι έβρισκα στα Ελληνικά. Από λογοτεχνία μέχρι αθλητική εφημερίδα»-

Social Media: goodreads | facebook  |  instagram 

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.