λίγα λόγια…

Μερικές φορές ένα απλό κλικ, μία δίχως πολύ σκέψη απόφαση, αρκεί για να ξεκινήσει κανείς να δημιουργεί κάτι μοναδικό.

Έτσι κι εγώ, λίγους μήνες πριν κλείσω επίσημα τα τριαντα-οκτώ μου χρόνια, αποφάσισα να ξεκινήσω επαγγελματικά κάτι που δεν το είχα καν ως χόμπι. Το γάζωμα υφασμάτινων θηκών για να προστατεύουν τα βιβλία από την φθορά.

Ως καλλιτεχνική ψυχή, έχω κάνει διάφορες δημιουργικές απόπειρες, όπως προσκλητήρια γάμου-βάπτισης, κοσμήματα από cernit ή ημιπολύτιμους λίθους, χαρακτική σε γυαλί. Αυτά που αγάπησα σίγουρα περισσότερο, τα τελευταία χρόνια, είναι η φωτογραφία και η λογοτεχνία, που μπήκε αρκετά νωρίτερα στην ζωή μου. Με το ένα βιβλίο να διαδέχεται το άλλο και έχοντας ανάγκη να κρατήσω κάπου γραμμένες τις σκέψεις μου, βρέθηκα να γίνομαι μέλος στο Goodreads το 2013. Αυτό ήταν, για μένα, η αρχή ενός πολύ όμορφου ταξιδιού.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2014, έφτιαξα το πρώτο μου ερασιτεχνικό book blog στο wordpress. Από την προετοιμασία των εικόνων, το στήσιμο του post κι έπειτα τη δημοσίευσή του ήταν μία αγαπημένη ασχολία για μένα τα χρόνια που δεν εργαζόμουν. Το blog το ανανέωσα στη τωρινή του μορφή όταν άρχισα να δέχομαι προτάσεις για κριτικές advance copy βιβλίων από ξένους συγγραφείς. Ήταν μία πολύ ενδιαφέρων και ιδιαίτερα σημαντική περίοδος για μένα, σε πάρα πολλά επίπεδα. Το σημαντικότερο, όμως, από αυτά ήταν τελικά η γνωριμία μου με τα διάσημα book sleeves.

Το 2018 μπήκε με έναν στόχο. Να βρω αυτό το κάτι που θα με βάλει επαγγελματικά πλέον στον κόσμο του βιβλίου στην Ελλάδα. Η πρώτη σκέψη για συνεργασία με συγγραφείς ή εκδοτικούς απορρίφθηκε από την αρχή. Ο λόγος και μειονέκτημά μου ήταν η εκ πεποιθήσεως αποχή μου από την ελληνική λογοτεχνία και τα δρώμενα όλα αυτά τα χρόνια. Να γράψω δικό μου βιβλίο…δεν υπήρχε περίπτωση. Με τίποτα!! Να δουλέψω ως freelance assistant σε ξένο εκδοτικό (ναι το είχα ψάξει κι αυτό) έπρεπε να έχω FCE, το οποίο πτυχίο το δίνω αυτό το Δεκέμβριο. (επιτέλους!!) Με λίγα λόγια, είχα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να έχω κάποιο εισόδημα από αυτό που με γεμίζει και αγαπάω.

Το απόφθεγμα λέει” Όταν κάτι το θέλεις πάρα πολύ, το σύμπαν ολόκληρο θα συνωμοτήσει για να το πετύχεις.”

Πέντε μήνες τώρα, το Fancy Owl Creations κερδίζει σιγά και σταθερά νέο κοινό. Πέντε μήνες, γεμάτοι με ιδέες που υλοποιήθηκαν με επιτυχία, με πολύ καλές συνεργασίες, με διαγωνισμούς που κέρδισαν θετικά σχόλια, με ενθαρρυντικά μηνύματα από ανθρώπους που, δίχως να το γνωρίζουν, μού έδιναν την δύναμη να προχωρήσω και να πραγματοποιήσω ότι σκέψη έχω στο μυαλό μου. Πέντε μήνες, με τα πάνω τους αλλά και τα κάτω τους…

Για μένα, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη πλέον σημασία στην απόφασή μου να φέρω τα book sleeves στην Ελλάδα, είναι το ότι πίστεψα τόσο δυνατά ότι μπορώ να κάνω να πετύχει και το έκανα.

Share this post

Comments (2)

 • Τώρα εγώ τι να πω; Που κάνω χειρότερα από τα παιδιά μου όταν παραλαμβάνω το mystery box μου????? Θέλω να σε ευχαριστήσω που κατάφερες να δώσεις πολλά book magic shots στην καθημερινότητά μου και τροφή στο δικό μου βιβλιομικρόβιο (απ´όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήταν ο πιο πιστός μου σύντροφος!!!?)
  Εύχομαι όλα σου τα όνειρα να καταφέρεις να τα υλοποιήσεις και να συνεχίσεις να μοιράζεσαι λίγη από τη μαγεία σου μαζί μας!
  Καλό μας ταξίδι λοιπόν!!!❤️❤️❤️

  Areti
  Reply
  • Αρετή μου το ίδιο αυτό βιβλιομικρόβιο ήταν η αιτία που ξεκίνησαν όλα.
   Τι καλύτερο λοιπόν από το να το κρατάμε πάντα ευχαριστημένο αλλά ποτέ κορεσμένο;
   Σ’ ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα καλά σου λόγια. Τα κρατώ γερά πάνω μου και συνεχίζω.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.