“Η Ιέρεια – Αναζήτηση στην έρημο” της Έλενα Δεκάζου

Book tour & a Giveaway

book-1

“Η Ιέρεια - Αναζήτηση στην έρημο” της Έλενα Δεκάζου

Τίτλος: “Η Ιέρεια – Αναζήτηση στην έρημο

Συγγραφέας: Έλενα Δεκάζου

Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα

Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Εκδόθηκε: 2021 – 428 σελίδες

 

«…είναι σαν να σέρνει πίσω της

µια λατρευτική δύναµη».

Τα λόγια ενός από τους φύλακες του ναού κρύβουν την αλήθεια για την Έλλη.

Εκείνη, είναι η αγαπηµένη για τους φίλους. Είναι η εµµονή για τους εραστές. Είναι ο στόχος ενός εχθρού που απειλεί τον κόσµο της.

Και είναι η παράτολµη και ηδονιστική της φύση όσο και η έµφυτη ανησυχία της, που την οδηγούν σε έναν αρχαίο ναό, στην έρηµο της Αιγύπτου. Η µύησή της ως Ιέρεια, της ανοίγει την πόρτα της γνώσης. Και όλα τότε αποκαλύπτονται.

Το παρελθόν που διεκδικεί µια θέση στο µέλλον της και το παρόν που στροβιλίζεται ανάµεσα σε έναν χειµαρρώδη εραστή, σε έναν αφοσιωµένο φίλο και σε έναν καρµικό έρωτα.

Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία µιας δυνατής γυναίκας σε µια διαρκή περιπλάνηση από την αρχοντική Αθήνα, στο κοσµοπολίτικο Λονδίνο και στην Αίγυπτο των αρχαίων µυστηρίων σε µια προσπάθεια για την εκπλήρωση του βαθύτερου σκοπού της ύπαρξής της. 

 

Links:  | Goodreads | Εκδόσεις Πηγή  |

Διαγωνισμός

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με την συγγραφέα Έλενα Δεκάζου (@elena.dekazou.author) ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ @social_lusrking

 

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Η Ιέρεια – αναζήτηση στην έρημο” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. 

Ο διαγωνισμός λήγει στις 28/06/2021.

Οι δικές μας ερωτήσεις στη συγγραφέα

book_observatory_

Οι τρεις πόλεις που αναφέρονται στην περιγραφή του βιβλίου επιλέχτηκαν για κάποιο συγκεκριμένο λόγο ;

Όταν ξεκίνησα να γράφω την ιστορία, είχα στο μυαλό μου ότι η ηρωίδα μου θα ήταν Ελληνίδα. Οπότε και το σημείο εκκίνησης της τοποθετήθηκε στην Αθήνα. Στη συνέχεια επιλέγοντας τον προορισμό της  κατέληξα στην Ευρώπη και στην πόλη του Λονδίνου που την αγαπώ και την επισκέπτομαι συχνά. Υπήρχαν έτσι αρκετά γνώριμα σημεία  στα οποία θα μπορούσε να στηθεί και να εξελιχθεί η ιστορία. Η ιστορία της ΙΕΡΕΙΑΣ είναι μια πολυδιάστατη προσέγγιση μυστικιστικής θεωρίας μέσα από τη ζωή μιας γυναίκας, με στοιχεία διαφόρων φιλοσοφιών και ρευμάτων. Απαιτούνταν μια χώρα με την ανάλογη ιστορία για να στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο το μυστηριακό κομμάτι της ζωής της ηρωίδας. Μια χώρα, λοιπόν σαν την Αίγυπτο θα μπορούσε να φιλοξενήσει οποιεσδήποτε παρόμοιες αναφορές. Αυτοί ήταν οι λόγοι που με οδήγησαν στην επιλογή των τριών αυτών χωρών.

 

anna.s_books

Έχετε αγαπημένο βιβλίο;

Η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη και η «Σχολή των Θεών» του Elio D’ Anna είναι αγαπημένα βιβλία  για μένα και με συντροφεύουν στις δύσκολες αλλά και στις χαρούμενες στιγμές της ζωής μου.

 

lefkisbooks

Πόσο εύκολο είναι για ένα συγγραφέα να βρει τον κατάλληλο εκδοτικό οίκο?

Θα έλεγα ότι είναι αρκετά δύσκολο, με τη μικρή εμπειρία που έχω. Η σχέση με τον εκδότη, έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή του συγγραφέα. Και όλοι μας, λίγο – πολύ, έχουμε στο μυαλό μας τον ορισμό του «τέλειου» εκδότη που θα ανταποκριθεί στις περισσότερες ανάγκες μας, θα κατανοήσει το όραμα μας και θα έχει τις καλύτερες απαντήσεις στα ερωτήματα μας. Χρειάζεται ρεαλισμός, υπομονή και χρόνος έρευνας για να βρούμε τον κατάλληλο εκδοτικό οίκο.

 

ikaria_books_and_chocolate,

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που θέλετε να κάνετε όσον αφορά την συγγραφή;

Αυτή την περίοδο, τελειώνω τη συνέχεια της ιστορίας της ΙΕΡΕΙΑΣ και δουλεύω μια άλλη, διαφορετική ιδέα ξεφεύγοντας από τα αρχαία μυστήρια. Θα έλεγα ότι μου χρειάζεται μια αποφόρτιση από την ένταση και την ενέργεια που απαίτησε αυτός ο τύπος της ηρωίδας.

Authoring Melodies

Τι αποτέλεσε έμπνευση για το συγκεκριμένο βιβλίο;

Η θέα ενός υπόγειου, μισοφωτισμένου δωματίου με Αιγυπτιακές τοιχογραφίες, σε κάποιο τοπικό ναό, στη διάρκεια ενός ταξιδιού μου, ήταν αρκετή για να μου δώσει την έμπνευση να γράψω μια ιστορία ανάλογης ατμόσφαιρας και υπόθεσης. 

 

social_lurking

Κατά πόσο η Ιέρεια της ιστορίας βασίζεται σε πραγματικά πρόσωπα και πόσα στοιχεία δικά σας έχει;

Η ΙΕΡΕΙΑ είναι προϊόν μυθοπλασίας και δεν βασίζεται σε πραγματικά πρόσωπα. Στηρίζεται, όμως, σε κάποιες ιστορικές αναφορές και σε αφηγηματικές ιστορίες. Δεν θα έλεγα ότι συμπορεύομαι με την ηρωίδα αλλά έχει στοιχεία που μου αρέσουν. Νιώθω καλά όταν γράφω για γυναίκες δυνατές, που οραματίζονται και αγωνίζονται με πάθος σε έναν αντρικό, κατά βάση, κόσμο.

 

books_and_roses_

Τι αποτέλεσε έμπνευσή σας για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου;

Το βιβλίο γράφτηκε σε μια περίοδο που είχα πολύ έντονα στο μυαλό μου την υπεροχή της θηλυκής φύσης και τις δεξιότητες που διαθέτει μια γυναίκα. Και θέλησα να μιλήσω για την ξεχασμένη δύναμη της. Το θηλυκό αρχέτυπο έχει πολύτιμες αρχές με τις οποίες ανανεώνει και δημιουργεί συνέχεια κάτι καινούργιο, κάτι μοναδικό. Μπορεί να εξισορροπήσει και να εναρμονίσει και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να οδηγηθεί ο κόσμος μας μακριά από τη σημερινή του ανισορροπία.

 

Aggelina Papathanasiou

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς που ενδεχομένως έχουν επηρεάσει τον τρόπο γραφής σας;

Οι αγαπημένοι μου συγγραφείς είναι πάρα πολλοί και φοβάμαι ότι δεν θα χωρέσουν σε μια λίστα. Από τον Σαίξπηρ, τη Τζέιν Ώστιν και τον Ντίκενς, ως τον Ντοστογέφσκι και τον Τολστόι και από τον Κάφκα και τον Μπόρχες έως τον Καζαντζάκη και τον Καβάφη, όλοι τους αποτελούν πολύτιμη γνώση. Θεωρώ, όμως, ότι ο Νίκος Καζαντζάκης ήταν εκείνος που με τα βιβλία του, άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τη ζωή επηρεάζοντας κατά μια έννοια και τον τρόπο γραφής. Μπορεί να έδωσε έναν πλατειασμό στη σκέψη μου αλλά ανέπτυξε σημαντικά την αναλυτική μου ικανότητα.

 

ta vivlia tis nonis

Διαβάζετε κλασικούς;

Φυσικά. Η μελέτη τους είναι το βασικό οικοδόμημα της γνώσης.  Με προτίμηση στον Πλάτωνα, στον Όμηρο και στον Δάντη.

 

 insatiable readings

Ποια είναι η Έλενα Δεκάζου; Με τι ενθουσιάζεται; Τι την γεμίζει; Τι την εμπνέει; Τι εκτιμά και τι αγαπάει περισσότερο;

Εκπλήσσομαι ακόμη όταν με χαρακτηρίζουν «ανοιχτό βιβλίο»!  Ίσως η αυθόρμητη πλευρά του χαρακτήρα μου αφήνει τους ανθρώπους να με διαβάσουν λίγο πιο εύκολα θεωρώντας ότι είμαι απλή και κατανοητή, ως χαρακτήρας. Όλοι, όμως, πιστεύω ότι έχουμε τις πολυπλοκότητες μας.  Περιληπτικά, θα έλεγα ότι λατρεύω τα ταξίδια και ο προγραμματισμός τους και μόνο με κάνει να νιώθω σαν παιδί που ανακαλύπτει συνεχώς κάτι καινούργιο στον κόσμο. Αγαπώ να μαγειρεύω για την οικογένεια και τους φίλους μου, αγαπώ και τις ατέρμονες συζητήσεις μαζί τους. Ενθουσιάζομαι υπερβολικά με την ιδέα μιας σκανταλιάς η μιας έκπληξης σε αυτούς που αγαπώ εκφράζοντας έτσι μια παιδική πτυχή του χαρακτήρα μου που προσπαθώ να διατηρώ ζωντανή. Νιώθω πλήρης με τις μικρές στιγμές ευτυχίας στην καθημερινότητα μου, με τον ποιοτικό χρόνο που περνώ με τους δικούς μου ανθρώπους, έστω και αν δεν είναι ποτέ αρκετός. Αγαπώ την ησυχία μιας βιβλιοθήκης και το άρωμα ενός παλιού βιβλιοπωλείου. Με εμπνέει ένα λουλούδι, ένα χαμόγελο, η ανατολή και η δύση του ήλιου, μια βόλτα με γυμνά πόδια στην άμμο, ένα βλέμμα, ένα φιλί. Αγαπώ εκείνους τους συμπονετικούς και καλοσυνάτους ανθρώπινους χαρακτήρες και εκτιμώ πολύ τη γενναιοδωρία, την ευθύτητα και την αισιοδοξία σε όσους την προσφέρουν αλόγιστα.

 

iliadamichailidi

Έχετε ξεχωρίσει νέους Έλληνες συγγραφείς;

Είναι πολλοί και αξιόλογοι οι νέοι συγγραφείς της χώρας μας! Και θα χρειαζόμουν μια ολόκληρη λίστα για να τους αναφέρω! Η ουσία είναι ότι προσπαθώ να ανανεώνω τη βιβλιοθήκη μου με βιβλία που ξεχωρίζουν με το θέμα του ή με το είδος της γραφής που ταιριάζει σε εμένα. Δυστυχώς δεν περισσεύει χρόνος για να διαβάζω όλα όσα μου τραβούν το ενδιαφέρον.

 

Σας ευχαριστώ πολύ, με μια ευχή για όλους σας:

Ξοδέψτε το χρόνο σας μόνο με όσα γαληνεύουν την ψυχή σας

 

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Blogs

 

Instagram

 

Facebook

Γνώρισε τη συγγραφέα

author image

Η Έλενα Δεκάζου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή Μαιών και εργάστηκε για χρόνια ως µαία. Είναι παντρεµένη και µητέρα τριών παιδιών. Ως άτοµο µε διαρκείς καλλιτεχνικές ανησυχίες, παρακολούθησε σεµινάρια δηµιουργικής γραφής, µαθήµατα υποκριτικής και εικαστικής τέχνης.

Η ενασχόλησή της µε τη συγγραφή ξεκίνησε από τα εφηβικά της χρόνια όταν βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισµό Διηγήµατος και από τότε δεν σταµάτησε να γράφει. Κρατάει ακόµη µια αγαπηµένη συνήθεια από τα παιδικά της χρόνια, να ξεχνιέται ανάµεσα σε τόνους βιβλίων σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, σε όποιο µέρος του κόσµου και αν βρεθεί .

Είναι η πρώτη φορά που έργο της βγαίνει από το συρτάρι διεκδικώντας µια θέση στην καρδιά του αναγνωστικού κοινού.

 

 

Social Media Links: Goodreads | InstagramFacebook  |

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.