Λίγο σεξ ακόμη, Παρακαλώ της Βούλας Γκεμίση

Book tour & Giveaway

Λίγο σεξ ακόμη, Παρακαλώ της Βούλας Γκεμίση από τις εκδόσεις Maradel books

Τίτλος: Λίγο σεξ ακόμη, Παρακαλώ

Συγγραφέας: Βούλα Γκεμίση

Κατηγορία: Χιουμοριστικό μυθιστόρημα

Εκδοτική Maradel books

Εκδόθηκε: Δεκέμβριο 2019 – 260 σελίδες

 

«Είμαι η Λάουρα, η αλλοπρόσαλλη, ονειροπόλα και ρομαντική φίλη που θα ήθελες να έχεις».

Όλα στη ζωή της μοιάζουν βαρετά και η παιχνιδιάρα Λάουρα, που έχει την τάση να χαρακτηρίζει τον εαυτό της «καρτούν», αναθεωρεί πλήρως, όταν επιτέλους συναντάει τον Ορέστη «Της». Το μουτράκι αυτό θα της ταράξει την καθημερινότητα από την πρώτη κιόλας ημέρα της συνάντησής τους.

«Μένω μόνη και εργάζομαι σε μια δουλειά που δεν με εκφράζει, αλλά πρέπει να την κάνω για να επιβιώσω. Όλα μοιάζουν βαρετά και μονότονα, ώσπου ένα πρωί συναντώ τον νέο μου γείτονα… το όνειρο κάθε γυναίκας, τον Ορέστη μου».

Ζώντας έναν πλατωνικό έρωτα μαζί του, ξεκινάει ένα παιχνίδι αναζήτησης, το οποίο θα φέρει στο φως όλες τις κρυφές της ανασφάλειες.

«Ναι, το ομολογώ… Είναι κεραυνοβόλος έρωτας, που από τη μία δίνει νόημα στη μονότονη ζωή μου, αλλά από την άλλη φέρνει στην επιφάνεια όλες τις κρυφές μου ανασφάλειες».

Αποφασίζει, αναιρεί, αλλάζει πάλι γνώμη, ώσπου ακολουθεί έναν μονόδρομο, που την καταξιώνει μέσα από μια σελίδα της στο ίντερνετ. Το blog της «Λίγο σεξ ακόμη, παρακαλώ», γίνεται πόλος έλξης για εκατοντάδες ακολούθους που ζητούν τη συμβουλή της.

Η θεωρία είναι πάντοτε ασφαλέστερη της πράξης στη ζωή της Λάουρας. Θα καταφέρει να ακολουθήσει και στη δική της ζωή τις συμβουλές που δίνει στους άλλους; Θα καταφέρει να πλησιάσει τον Ορέστη;

Τα Χριστούγεννα γίνονται τα μεγαλύτερα θαύματα και μέσα σε αυτά…είναι και ο έρωτας!

«Σου μιλάω και σε θέλω σύμμαχό μου σε κάθε τρελή μου σκέψη, σε κάθε προβληματισμό μου, γιατί, φιλενάδα, είμαι σίγουρη πως δεν θα τα καταφέρω ποτέ χωρίς εσένα!»Η ζωή μου. Μάλλον δε χρειάστηκε καν.. δεν υπήρχε θέμα επιλογής. Η μοίρα ήταν ήδη κεντημένη. Δεν ξέρω από ποιον. Δεν έχει σημασία. Το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο.

 

Links: Εκδοτική Maradel books | Goodreads | Biblionet

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

 

Αρκετά συχνά με ρωτάνε από πού εμπνεύστηκα τη συγκεκριμένη ηρωίδα. Για κάποιο περίεργο λόγο η ηρωίδα του βιβλίου μου – η Λάουρα – είναι μία προέκταση του εαυτού μας στην αλλοπρόσαλλη, τη χιουμοριστική και την ρομαντική πλευρά μας. Δε διαφέρει σε τίποτα από τα κορίτσια της διπλανής πόρτας και αυτός είναι και ο λόγος που ταυτίζονται αρκετά μαζί της. Ερωτεύεται κεραυνοβόλα και επειδή η ιδιοσυγκρασία της είναι γεμάτη με ανασφάλειες είναι σίγουρη ότι δεν θα τα καταφέρει ποτέ χωρίς εσένα! Σε πιάνει λοιπόν από το χέρι και σε βάζει στην κυριολεξία μέσα στο ερωτικό της «δράμα» και στο δικό της παιχνίδι επιβίωσης αναζητώντας τρόπους για να φτάσει μέχρι τον ερωτικό της στόχο. Φυσικά θέλει πολύτιμο σύμμαχο και ο σύμμαχος της είσαι εσύ σε όλα! Η χιουμοριστική Λάουρα που έχει την τάση να αυτοχαρακτιρίζεται καρτούν, φοράει τα καλά της και σου χτυπάει την… πόρτα! Βοήθησε την να φτάσει μέχρι τον … Ορέστη της & εκείνη σου υπόσχεται ότι θα είναι η πιο πιστή σου φίλη!

Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το βιβλίο είναι : Γελάστε! Ταυτιστείτε! Ερωτευτείτε!

Διαγωνισμός

giveaway 1
giveaway 2

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με την Βούλα Γκεμίση ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της ms_victoriousss. Τα δώρα του νικητή είναι ένα ενυπόγραφο αντίτυπο του βιβλίου της συγγραφέως “Λίγο σεξ ακόμη, Παρακαλώ” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το Fancy Owl. Ο διαγωνισμός λήγει στις 13/03/2020.

Οι δικές μας ερωτήσεις στη συγγραφέα

μήνυμα από τη συγγραφέα

Ευχαριστώ πολύ όλους εσάς – έναν έναν προσωπικά – που μπήκατε στη διαδικασία των ερωτήσεων και το υπέροχο και εμπνευσμένο αποτέλεσμα της fancyowlcreations μέσα από την τόσο ξεχωριστή σελίδα της! 

 

@eliz_white

Υπάρχουν στοιχεία του χαρακτήρα σου στην πρωταγωνίστρια? 

Η αλήθεια είναι ότι με την πρωταγωνίστρια έχω κοινά χαρακτηριστικά. Κυρίως όσον αφορά την προσέγγιση των καταστάσεων – “φωτίζω” και εγώ όπως κι εκείνη, την καλή πλευρά των πραγμάτων και διατηρώ μία αισιοδοξία προς τα αρνητικά γεγονότα. Διακωμωδώ τα πάντα κυρίως από άμυνα. Διατηρώ αυτό το γλυκό πείσμα που την διακρίνει σε όλα, με εμπιστοσύνη πάνω από όλα στον εαυτό μου. Σε αυτό που διαφέρω είναι στο ότι εγώ είμαι περισσότερο ρεαλίστρια, δεν έχω “κοριτσίστικες” ανασφάλειες, δεν είμαι τόσο ρομαντική όσο εκείνη και δεν έχω δεύτερες σκέψεις. 

Τι σε κράτησε στην ιστορία που σε βοήθησε να τελειώσεις το βιβλίο?

Στην πλοκή με κράτησε η ίδια η ηρωίδα με την χιουμοριστική προσέγγιση της σε όλα και το γεγονός ότι διαπίστωσα ότι ο κόσμος γύρω μου ίσως να έχει ανάγκη στο να διαβάσει κάτι που θα τον κάνει να γελάσει. Μας είναι τόσο δύσκολο πια να αναζητήσουμε τρόπους να γελάσουμε. Θέλω ο αναγνώστης να περάσει καλά γιατί οι προβληματισμοί γύρω μας, μας απορροφούν από τον σπουδαιότερο λόγο ύπαρξης μας.

@_iasmos

Βρίσκεις τον εαυτό σου να ταυτίζεται με την πρωταγωνίστρια; 

Ταυτίζομαι με την Λάουρα (την πρωταγωνίστρια) σε πάρα πολλά σημεία μέσα στην πλοκή. Διατηρεί μία συνειδητή αφέλεια που την ενεργοποιεί από άμυνα. Όποιος αποκρυπτογραφήση τον χαρακτήρα της όμως θα διαπιστώσει ότι δεν είναι καθόλου αφελής. Προτιμάει να παραμένει στον δικό της κόσμο καθαρά από επιλογή. Διατηρώ τέτοια στάση στη ζωή μου αρκετές φορές. Επίσης, συνειδητά. Το δύσκολο είναι οι γύρω μου να το αντιληφθούν γιατί ο εύκολος δρόμος είναι απλά να σε κρίνουν. 

Πως εμπνεύστηκες το βιβλίο; 

Ξεκάθαρα η απάντηση εδώ είναι ότι η ιστορία αυτή ήταν περισσότερο μία εσωτερική μου ανάγκη. Λειτούργησε σαν ψυχοθεραπεία και της “χρωστάω” πολλά. Την περίοδο εκείνη – η οποία ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για μένα – αναζητούσα τρόπους να διοχετεύσω την παραγωγικότητα μου και να δημιουργήσω κάτι που θα με κάνει πρώτα από όλα, να γελάω, να περνάω καλά. Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω ότι η κωμωδία είναι ένα από τα δυσκολότερα είδη γραφής. 

Authoring Melodies

Είναι εύκολο ή δύσκολο κάθε φορά να μετατρέψεις την αρχική σου ιδέα σε τελικό αποτέλεσμα;

Έχοντας πια ολοκληρώσει γύρω στα 15 βιβλία διαφορετικών κατηγοριών, θα έλεγα ότι προσωπικά δεν μου είναι δύσκολο να οδηγήσω τους χαρακτήρες στο τέλος. Θα ακουστεί περίεργο, αλλά είμαι από εκείνους τους δημιουργούς που γίνομαι λίγο έρμαιο των ηρώων που δημιουργώ. Για κάποιο περίεργο λόγο, προ – υπάρχουν μέσα μου και “ακούω” τις ανάγκες τους μέσα στην πλοκή που τους τοποθετώ. 

Πες μας λίγα λόγια για το βιβλίο σου. Πώς προέκυψε το θέμα, οι χαρακτήρες, η πλοκή;

Η προσέγγιση του θέματος αφορά το ότι αγαπώ τις κωμωδίες. Η αλήθεια είναι ότι είχα ανάγκη εκείνο το διάστημα να καταπιαστώ από κάτι που θα με έκανε να γελάσω και να συνειδητοποιήσω ότι στη ζωή αξίζει να έχεις λόγους να συνεχίσεις να παλεύεις γι αυτά που αγαπάς. Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο με ανασφάλειες. Στα προσωπικά, τα ερωτικά, τα επαγγελματικά και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μας που πρεσβεύουν την εικόνα μας για το πως μπορεί να μας βλέπουν οι άλλοι. Η Λάουρα (η πρωταγωνίστρια) είναι η προσωποποίηση ενός κοριτσιού της διπλανής πόρτας με όλες τις “κοριτσίστικες” ανασφάλειες που έρχονται στο φως μέσα από τον κεραυνοβόλο έρωτα της. Στην πλοκή, μπλέκονται όμορφα και όλα τα υπόλοιπα επίπεδα ανασφαλειών. Γι αυτό και η ηρωίδα, από τις πρώτες σελίδες ξεκινάει την αναζήτηση της για πολύτιμο σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον αναγνώστη. Ελπίζοντας ότι θα φτάσουν μαζί μέχρι το τέλος, θέλω να πιστεύω ότι ο αναγνώστης θα έχει ανακαλύψει όλα τα μηνύματα που θα ήθελα να του περάσει αυτή η ιστορία μέσα από έντονες δόσεις γέλιου και πολλών αλλεπάλληλων συναισθημάτων.

agni_booklover

Εμπνευστήκατε την ηρωίδα του μυθιστορήματος από την μέση γυναίκα ; Πιστεύετε στις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή; 

Φυσικά! Η Λάουρα (η κεντρική ηρωίδα) είναι ένα κορίτσι όμορφο, της διπλανής πόρτας που έχει όλες τις κοριτσίστικες ανασφάλειες που μπορεί να διατηρεί κάθε γυναίκα από την εφηβεία της μέχρι και την ώριμη ηλικία της. Υπενθυμίζει ξεκάθαρα τους λόγους που οι γυναίκες έχουμε την τάση να μην μας αγαπάμε πολλές φορές γι αυτό που πραγματικά είμαστε και τα μηνύματα εδώ μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας θέλω να πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατά. 

Πιστεύω στις δεύτερες ευκαιρίες, αλλά πρώτα πιστεύω στο ότι πρέπει να έχει κάποιος την αντίληψη για να τις διακρίνεις. Ακόμα και αν όλα πάνε στραβά, οφείλουμε να διακρίνουμε τα καλά σημεία των καταστάσεων.

 Η περιγραφή του βιβλίου μας εκφράζει ,τουλάχιστον τη γενιά μας, συμβιβαζόμαστε με επαγγέλματα που δεν μας αρμόζουν λόγω επιβίωσης και ελπίζουμε πως κάποια μέρα θα μας χαμογελάσει η ζωή ! Η Λάουρα διάλεξε ένα δύσκολο επάγγελμα.. και θα ήθελα πολύ να δω πως θα εξελιχθεί ο έρωτάς της ! 

Σ ευχαριστώ γι αυτό το σχόλιο σου. Το ότι εκφράζει τη γενιά σας, πραγματικά είναι πηγή έμπνευσης και όμορφο κίνητρο για να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ. Δεν έχω παρά να σε παροτρύνω να διαβάσεις κάποια στιγμή την ιστορία αυτή. Για την Λάουρα κάποια πράγματα στα επαγγελματικά της ήταν μονόδρομος. Έκανε μία δουλειά που δεν την εξέφραζε, όπως οι περισσότεροι. Το σημείο όμως που θέλω να εστιάσω είναι ο τρόπος που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη δουλειά της. Η αγορά πολλές φορές δεν σου συγχωρεί το ότι μπορεί απλά να κάνεις αρκετά καλά τη δουλειά σου.  Είναι ένα δυνατό μήνυμα της ιστορίας προς όλους εκείνους που αναγκάζονται να φύγουν από οποιαδήποτε δουλειά. Να μην απογοητεύονται και να μην τα παρατάνε! Ακόμα και αν δεν έρθει η δουλειά των ονείρων μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να επιλέγουμε ή να βρίσκουμε εναλλακτικές στο να κάνουμε αυτά που αγαπάμε πραγματικά! 

helenazelin

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι στην διαδικασία της συγγραφής.

Όταν ολοκληρώνω το βιβλίο και αυτό, γιατί τα συναισθήματα μου πάντοτε είναι ανάμεικτα. Μία θλίψη και μία πηγαία ευχαρίστηση ταυτόχρονα. Δύσκολο να το περιγράψω με λέξεις. Αυτό το κομμάτι όμως μου αποδεικνύει κάθε φορά ότι ολοκλήρωσα κάτι που αγαπώ πολύ, με γεμίζει απόλυτα γιατί η κάθε ιστορία μου έχει ξεχωριστή  θέση στην καρδιά μου, όπως και ο κάθε ήρωας. Με όλα τα καλά και τα λιγότερο καλά του, είναι κομμάτι δικό μου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πηγή της έμπνευσης σου.

Θα μπορούσα να σου αναφέρω πολλές πηγές. Στην πιο επιφανειακή της μορφή θα έλεγα ότι είμαι λάτρης των όμορφων εικόνων. Νομίζω ότι οι φωτογραφίες ξεκλειδώνουν την έμπνευση μου. Βρίσκω σχεδόν αμέσως τους τίτλους και ξεκινάω να πλάθω την ιστορία στο μυαλό μου. Έπειτα όλα δρομολογούνται… Αλλά δεν θα σου κρύψω ότι αρκετές φορές εμπνέομαι από τους ίδιους τους ανθρώπους. Ανθρώπους που μπορεί να συνάντησα μία φορά στη ζωή μου και εντελώς τυχαία. Ανθρώπους που με κεντρίζουν σαν προσωπικότητες. Τις περισσότερες φορές στα μάτια όλων μπορεί να μην είναι στο προσκήνιο ή να μην προκαλούν με τη στάση τους. Ακόμα και από τις ερωτήσεις σας εδώ μπορεί να εμπνευστώ. Ο καθένας διατηρεί μία ξεχωριστή ενέργεια και μπορώ να την αντιληφθώ και πραγματικά σας ευχαριστώ γι αυτό.

@ms_victoriousss

Πώς εμπνευστήκατε τον τίτλο του βιβλίου; 

Ομολογώ ότι αυτή την ερώτηση την περίμενα, μιας και την έχω δεχτεί πάρα πολλές φορές. Ο τίτλος συνδέεται άμεσα με την πλοκή του βιβλίου και αν και γνωρίζω ότι για πολλούς σαν έκφραση μπορεί να φαντάζει “ταμπού”, θα ήθελα να πω ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως μπορεί να φαίνονται. Αυτό ουσιαστικά παρουσιάζει και ο τίτλος. Ότι δεν θα έπρεπε να προσεγγίζουμε τις καταστάσεις γύρω μας τόσο επιδερμικά και με προκαταλήψεις. Τον εμπνεύστηκα από την ίδια την ηρωίδα που ενώ έχει ανασφάλειες ακόμα και στο συγκεκριμένο θέμα, τις ξορκίζει με όμορφο χιουμοριστικό τρόπο σε όλη την πλοκή χωρίς να προσβάλει, να γίνεται πρόστυχη ή προκλητική. 

Τι είναι αυτό που κάνει το βιβλίο σας μοναδικό έναντι άλλων του ίδιου είδους;

Η αυθεντικότητα του. Από τις πρώτες σελίδες το βιβλίο σε παροτρύνει να γίνεις “ένα” με την ηρωίδα του γιατί σου βροντοφωνάζει ότι δεν μπορεί να φτάσει ποτέ μέχρι το στόχο της χωρίς εσένα, που εκλιπαρεί στο να είσαι ο πολύτιμος σύμμαχος της σε όλα και σε βάζει στη διαδικασία να έχεις ενεργό ρόλο μέσα στην πλοκή. Όσα εμπόδια και αν σου φέρνει η ζωή, όσες ανασφάλειες και αν έχεις, οφείλεις να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου ακριβώς όπως είναι, να εξελιχθείς και να μην τα παρατάς ποτέ! Η Λάουρα (η ηρωίδα) είναι σε θέση να σε κάνει να ταυτιστείς μαζί της, αλλά κυρίως να σου υπενθυμίζει ότι αξίζεις να διεκδικείς πρώτα την αγάπη που οφείλεις στον ίδιο σου τον εαυτό!

books_harbor

Πώς εμπνεύστηκες το συγκεκριμένο θέμα; 

Όλα ξεκίνησαν από ένα διάστημα της ζωής μου που ήταν πολύ δύσκολο για μένα προσωπικά λόγω του ότι είχα πάρει μία αναγκαστική απόφαση να εγκαταλείψω μία δουλειά που αγαπούσα πολύ. Αναζητούσα τρόπο να απομυθοποιήσω κάποιες συμπεριφορές που είχα δεχτεί. Να βρω τη δύναμη μέσα μου στο να ανακαλύψω τι είναι αυτό που οι άνθρωποι μπορεί να αντιλαμβάνονται με αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Η λέξη “σεξ” από μόνη της είναι ένα κοινωνικό “ταμπού” αλλά η ιστορία δεν είναι σεξιστική. Πρεσβεύει άλλες αρετές, κοινωνικά και προσωπικά μηνύματα. Είναι ένα θέμα που απλά απομυθοποιείται με τον τρόπο που τον προσεγγίζει η ηρωίδα του βιβλίου, αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι πολύ εύκολα μπορούν να σου βάλουν ταμπέλες και τις περισσότερες φορές αδίκως να “ακυρώσουν” αυτά που τους έχεις προσφέρει ή αυτό που πραγματικά είσαι. Αυτό από μόνο του είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας κυρίως έξω στην αγορά. 

Φοβήθηκες πως ο τίτλος θα αποτρέψει το κοινό από το να αγοράσει το βιβλίο;

Λόγω του ότι γνωρίζω την εξέλιξη της ιστορίας, αυτόν τον τίτλο από την πρώτη στιγμή που τον σκέφτηκα, τον λάτρεψα! Δεν θα σου κρύψω όμως ότι όταν η ιστορία πήγαινε προς έκδοση διατηρούσα στο μυαλό μου μία σκέψη ότι ίσως να λειτουργήσει αρνητικά προς την πρώτη εικόνα που μπορεί να σχηματίσει κάποιος διαβάζοντας τον. Έπειτα, αναθεώρησα όταν η εκδότρια μου, με καθησύχασε μιας και η ίδια αγάπησε την ιστορία και γνωρίζει το περιεχόμενο της. Και σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σου πω πόσο σημαντικό είναι να βρεις ανθρώπους που σε εμπιστεύονται και αντίστοιχα εμπιστεύεσαι και εσύ!

Ikaria_books_and_chocolate

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το θέμα αυτού του βιβλίου;

Θα σου έλεγα με όλη την ειλικρίνεια μου ότι δεν το αποφάσισα εγώ αλλά η ίδια η ηρωίδα μου. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η ηρωίδα μέσα μου προ – υπήρχε. Ήταν η ίδια μου η ανάγκη να απομυθοποιήσω αυτό που απλά μπορεί να φαίνεται. Έχω γίνει δέκτης σκληρής κριτικής και παρατηρητής ταυτόχρονα ανά διαστήματα στη ζωή μου από αυτό που μπορεί απλά να φαίνεται αλλά να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και γνωρίζω ότι το θέμα φαινομενικά μπορεί να προσεγγίζει ένα κομμάτι “ταμπού” προς την κοινωνία ή να δεχτεί κριτική “ροζ” λογοτεχνίας, αλλά ο τρόπος που παρουσιάζεται αναιρεί την πρωταρχική σκέψη. Θα ήταν πολύ πιο απλό αν είχα έναν γενικό τίτλο και μέσα γέμιζα τις σελίδες του με πρόστυχες ερωτικές σκηνές και αυτό θα ήταν και αυτόματα μία στρατηγική ίσως προς γρήγορη αναγνώριση ή αποδοχή από το κοινό στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό δεν υπάρχει εδώ. Ο σκοπός μου δεν είναι εμπορικός αλλά ανθρωποκεντρικός. Το θέμα του βιβλίου συνδέεται άμεσα με πολλά μηνύματα που εύχομαι να διακρίνει ο κάθε αναγνώστης. 

Ξέρατε από την αρχή πως θα τελειώσετε το βιβλίο;

Ναι, γνώριζα εξαρχής το τέλος του αλλά στην πορεία προστέθηκαν πολλές όμορφες πινελιές που δεν περίμενα. Αυτό είναι και το όμορφο όταν ξεκινάς να γράφεις και ειδικά στη δική μου περίπτωση που αφήνομαι στην κυριολεξία μέσα στην πλοκή και παρασύρομαι από τους ίδιους τους ήρωες μου. Πολλές φορές απολαμβάνω αυτή τη διαδρομή γιατί είναι ένα άγνωστο ταξίδι για μένα μαζί τους. 

Aggelina Papathanasiou

Πρόκειται να γίνουν παρουσιάσεις του βιβλίου σου σύντομα;

Δεδομένου ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου συγγραφέα, παρά έναν δημιουργό που υλοποιεί κάτι που αγαπά, η μόνη απάντηση εδώ είναι ότι θα ξεκινήσω τις παρουσιάσεις όταν το νιώθω πραγματικά. Δεν είμαι άνθρωπος που μπορώ να περιοριστώ σε “καλούπια” και στρατηγικές προώθησης. Η απάντηση είναι λοιπόν όταν νιώσω ότι θέλω πραγματικά να το κάνω για να διατηρήσω όλα τα ειλικρινή συναισθήματα μου προς την επαφή μου με το κοινό. Είμαι σε σκέψεις πάντως να δρομολογηθούν κάποιες παρουσιάσεις μετά και την έκδοση του “Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ! Νο2”, το οποίο θα έρθει του χρόνου και αυτό γιατί ήδη έχω λάβει αρκετή ενέργεια από τους αναγνώστες.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζεις κάτι νέο;

Γράφω ασταμάτητα. Υπάρχουν πολλά δωρεάν βιβλία μου, διηγήματα και short stories που μπορεί να βρει κάποιος. Επίσης, βιβλία σε μορφή ebooks. Αλλά σε έντυπη μορφή, τους επόμενους μήνες θα έρθει μία ιστορία φαντασίας – μυστηρίου από τις εκδόσεις Πηγή. “Το Μυστικό Ενός Αγγέλου”. Είναι μία από τις αγαπημένες μου ιστορίες και ετοιμάζω τη συνέχεια του “Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ! Νο2”, που θα έρθει του χρόνου από τις εκδόσεις Maradelbooks.

paraskeviparissi

Πόσο σημαντικό είναι το χιούμορ σε ένα βιβλίο? 

Από τη στιγμή που υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες βιβλίων και αναφερόμαστε στην επιλογή μιας κωμωδίας, νομίζω πάρα πολύ σημαντικό. Είναι ένα πολύ δύσκολο είδος γραφής με επίσημα στατιστικά στοιχεία πάνω σε αυτό. Θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, μιας και το χιούμορ διαφοροποιείται στον καθένα ανάλογα με την κρίση και την παιδεία του. Είναι κάθε φορά πρόκληση για μένα όταν μπαίνω στη διαδικασία να γράψω κωμωδία, αλλά μεγάλη χαρά το ότι κάποιος μπορεί να γελάσει μέσα από τα κείμενα μου.

Πιστεύεται στον κεραυνοβόλο έρωτα?

Δεν μου έχει συμβεί, αλλά πιστεύω! Πιστεύω σε όλα αυτά τα πιθανά σενάρια που δεν έχω εμπειρία αλλά δανείζομαι από εμπειρίες άλλων και κυρίως πιστεύω στη λάμψη των ματιών τους την ώρα που μπορεί να μου εξομολογηθούν κάτι τέτοιο. Τον έρωτα τον θεωρώ υπέρτατο συναίσθημα. Αρκεί μόνο κάποιος να σκεφτεί ότι είναι το μόνο συναίσθημα που μπορεί να “γονατίσει” στην κυριολεξία τη λογική σου. Πόσο μάλλον όταν είναι και κεραυνοβόλος! 

insatiableradings

Πόσο πολύπλευρος είναι ο συγγραφικός χαρακτήρας που κρύβεις μέσα σου.

Νομίζω απεριόριστα. Δεδομένου ότι γράφω διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών με εναλλαγές από την κωμωδία, σε κοινωνικά – αισθηματικά δράματα, μυστηρίου – φαντασίας, εφηβικές περιπέτειες και ρομαντικούς έρωτες. Φαίνεται ύποπτο ακόμα και σε εμένα που το παραδέχομαι αυτό, αλλά οι αναγνωστικές μου επιλογές περιορίζονταν πάντοτε από πολύ μικρή σε βιβλία προσωπικής ανάπτυξης. Με έχουν επηρεάσει άμεσα στο ότι έχω κάνει για χρόνια μία αυτο – ψυχανάλυση και έχω αγαπήσει και αποδεχτεί μέσα στο χρόνο τις διαφορετικές πλευρές του εαυτού μου. Όλοι μπορεί να είμαστε όλα. Το ηθικό στοιχείο μας που θέτουμε οι ίδιοι υποσυνείδητα όρια στον εαυτό μας αλλά και τα βιώματα μας, απλά διαφοροποιεί και το χαρακτήρα μας. 

Πες μας λίγα λόγια για τους βασικούς ήρωες που θα συναντήσουμε στο βιβλίο.

Αρχικά, θα συναντήσετε την κεντρική ηρωίδα (την Λάουρα). Μία πολύχρωμη και αλλοπρόσαλλη προσωπικότητα με έντονες ανασφάλειες σε όλους τους τομείς της ζωής της. Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον – είναι πάντοτε αξιολάτρευτη γιατί έχει τον τρόπο της να ξορκίζει τον στερητικό σύνδρομο της σεξουαλικής της ζωής με χιουμοριστικό και ευφάνταστο τρόπο. Από την αρχή αναζητάει πολύτιμο σύμμαχο και αυτός δεν είναι άλλος, από τον ίδιο τον αναγνώστη. Σε βάζει όμορφα στη διαδικασία να ταυτιστείς μαζί της μέσα από το ερωτικό της παραλήρημα όταν θα συναντήσει τον Ορέστη. Το άπιαστο όνειρο της που δεν είναι καθόλου διαθέσιμο. Στην όλη πλοκή και με την ορθή λογική των σκέψεων της συνυπάρχει η Ρούλα, η κολλητή της και φυσικά ένας πολύ βασικός χαρακτήρας, τον οποίο δεν θα ήθελα να αποκαλύψω. Τον συναντάει τυχαία και της αλλάζει τη ζωή γιατί την αποδεσμεύει από την μοναξιά της. Όλοι οι ήρωες έχουν σπουδαίο ενεργό ρόλο στη ζωή της Λάουρας και φυσικά τους συναντάμε και στη συνέχεια της ιστορίας στο “Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ! Νο 2”. Το οποίο έρχεται του χρόνου…  

instagram banner

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

| @helenazelin  |  Aggelina Papathanasiou / Thematofylakes No1  &  No2  | Authoring Melodies  |  @eliz_white  |  Eriki’s little world  |  @ms_vistoriousss  | 

@ikaria_books_and_chocolate  |  Instatiable Readings  | Lovebook Diary (Paraskevi Parissi)

Γνώρισε τη συγγραφέα

Η κα Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης. Με σπουδές και επαγγελματική εμπειρία στο ενεργητικό της σε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing και Εκπαιδεύτρια Υπολογιστών ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών, που αρχικά δημοσιοποίησε στην παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα του wattpad. Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με μία χιουμοριστική ρομαντική ιστορία που φέρει τον τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!» από τις εκδόσεις MaradelBooks. Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της στην κατηγορία μυστηρίου – φαντασίας με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου» από τις εκδόσεις Πηγή, μία σειρά από e-books, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories όπου μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της makestorytelling.com

 

Social Media Links: Goodreads | Blog| Facebook | Instagram | Twitter

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.