Μάτια στις Σκιές της Αργυρώ Μαρίας Βενιού

Book & Review tour & Giveaway

Μάτια στις Σκιές της Αργυρώ Μαρίας Βενιού από τις Εκδόσεις ΑΛΛΩΣΤΕ

Τίτλος: Μάτια στις Σκιές

Συγγραφέας: Αργυρώ Μαρία Βενιού

Κατηγορία: Τρόμου, Φαντασίας

Εκδόσεις ΑΛΛΩΣΤΕ

Εκδόθηκε: Δεκέμβριος 2018 – 120 σελίδες

 

Τι θα έκανες εάν σε κυνηγούσαν σκιώδεις, τρομακτικές παρουσίες σχεδόν όλη σου τη ζωή;

Η Δανάη, διαβαίνοντας ανάμεσα σε κόσμους, ανακαλύπτει τι είναι οι Σκιές και τι θέλουν από εκείνη. Μαζί με ένα πρώην άστεγο κορίτσι και τη μοναδική της φίλη, Ειρήνη, βιώνουν την ανακάλυψη και τον τρόμο που μπήκε ύπουλα στη ζωή τους. Πραγματικότητα και μαγεία υφαίνουν μια επικίνδυνη καθημερινότητα, με προδοσίες και ανατροπές. Την ακολουθεί μια αβέβαιη κληρονομιά από το παρελθόν, το παρόν δεν μπορεί να το κατανοήσει και το μέλλον της είναι αβέβαιο. Τα σημάδια στο σώμα της, μετά από τους εφιάλτες της, μαζί με μηνύματα από ονειρικούς κόσμους, την κάνουν να καταλάβει ότι η μάχη που έρχεται είναι τόσο σημαντική όσο και αμφίρροπη. Οι Σκιές έχουν επιστρέψει για να μείνουν, πιο δυνατές από ποτέ, και τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο.

 

Links: Εκδόσεις ΑΛΛΩΣΤΕ | Goodreads | So many books | Bookia.gr

Διαγωνισμός

giveaway pic 1
giveaway pic 2

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με την Αργυρώ Μαρία Βενιού ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @greek_book_addiction. Τα δώρα του νικητή είναι ένα ενυπόγραφο αντίτυπο του βιβλίου της συγγραφέως “Μάτια στις σκιές” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το Fancy Owl. Ο διαγωνισμός λήγει στις 10/03/2020.

Νικήτρια του διαγωνισμού η Κατσιμάρδου Βαλεντίνα.

Οι δικές μας ερωτήσεις στη συγγραφέα

Helena Zelin

 1. Με ποιον χαρακτήρα από το βιβλίο νιώθεις πιο κοντά. Ο χαρακτήρας που νιώθω πιο κοντά μου είναι η Μυρτώ, η οποία κατά κάποιον τρόπο αντιπροσωπεύει εμένα μικρή. 
 2. Τι ενέπνευσε τα μάτια στις σκιές. Οι φόβοι μου και το ότι ήθελα πλέον να τους αντιμετωπίσω. Οι Σκιές είναι ό,τι φοβάμαι και μέσα από το βιβλίο βρήκα ένα τρόπο να εκτονωθώ.

@greek_book_addiction

 1. Έχετε ήδη κάποιο επόμενο βιβλίο στο μυαλό σας; Γράφω ήδη και βρίσκομαι κοντά στο τέλος του δεύτερου βιβλίου μου. Είναι κι αυτό μια εξερεύνηση του άγνωστου εαυτού μέσα από μια ιστορία φαντασίας.
 2. Ποια είναι τα δικά σας όνειρα για το μέλλον, τόσο σε επαγγελματικό-καλλιτεχνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο;  Πρόσφατα ξεκίνησα να ασχολούμαι με την Αγιουρβέδα την οποία ανυπομονώ να γνωρίσω καλύτερα. Ταυτόχρονα συνεχίζω να μορφώνομαι πάνω στην εκπαίδευση σκύλων που είναι και η κύρια ασχολία μου.

@silverchildsbooks

 1. Αν η ερώτηση δεν είναι πολύ προσωπική, ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας φόβος; Η βαριά ασθένεια. Το να πεθάνει κανείς μετά από πολλούς μήνες στο νοσοκομείο.
 2. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; Ο Τομ Ρόμπινς, ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Ikaria_books_and_chocolate

 1. Υπάρχει ένα απόφθεγμα που θα θέλατε ο αναγνώστης να κρατήσει μαζί του αφού τελειώσει το βιβλίο; Όχι είναι η αλήθεια. Ελπίζω ότι ο καθένας θα κρατήσει μια ουσία απ’ το βιβλίο που θα του είναι χρήσιμη για τη ζωή του.
 2. Πόση ενέργεια επένδυσες σε αυτό και από πού ή ποιον/ποια την άντλησες; Δεν θα είχα ποτέ ξεκινήσει ή συνεχίσει να γράφω αυτό το βιβλίο αν δεν υπήρχε η κολλητή μου. Ήταν συνέχεια εκεί για να με ενθαρρύνει.

zoipappa_beatha

 1. Ποια ώρα της ημέρας σας αρέσει περισσότερο να γράφετε; Προτιμώ να γράφω αργά το απόγευμα και το βράδυ. Έχω πάρει έμπνευση από την ημέρα μου και με γεμάτο με ιδέες μυαλό κάθομαι και γράφω.
 2. Πριν ξεκινήσετε να γράφετε ένα βιβλίο κάνετε πρώτα πλάνο ή ανακαλύπτετε την ιστορία γράφοντας; Ανακαλύπτω την ιστορία γράφοντας. Για το Μάτια στις Σκιές σε κάποια κεφάλαια υπήρξε πλάνο αλλά ήταν απ’ τα τελευταία.

@ernestabook

 1. Υπήρξε κάποιο γεγονός ή έναυσμα για να ξεκινήσεις να γράφεις;  Μια “Σκιά” που έπιασα με την άκρη του ματιού μου.
 2. Καθώς ο τρόμος πρωταγωνιστει στο βιβλίο, εσένα τι σε τρομάζει; Η ασθένεια όπως είπα πιο πάνω, ο βίαιος θάνατος, η φωτιά και το άγνωστο.

@books_and_roses_

 1. Τι είναι αυτό που σε ωθεί να γράψεις για τις σκιές που μπορεί να σε ακολουθούν σε κάθε σου βήμα; Σχετίζεται με κάποια προσωπική σου εμπειρία; Ναι, έχω δει αρκετές φορές “Σκιές” να περνούν δίπλα μου και σκέφτηκα να γράψω για το πώς θα ήταν εάν υπήρχαν όντως και όχι απλά στη φαντασία μου.
 2. Μέσα από τη δική σου προσπάθεια συγγραφής τι είναι αυτό που θα ήθελες να πεις στους Έλληνες αναγνώστες; Να μην διστάζουν να εξερευνούν όλες τις πτυχές του εαυτού τους, όσο τρομακτικό κι αν μοιάζει.

@insatiablereadings

 1. Πες μας λίγα λόγια για τους βασικούς ήρωες που θα συναντήσουμε στο βιβλίο. Η Δανάη, είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος η οποία καταδιώκεται από Σκιές. Στο βιβλίο θα μάθουμε το λόγο. Η Μυρτώ είναι ένα άστεγο κορίτσι που η Δανάη νιώθει πολύ οικείο για κάποιο μυστήριο λόγο και η Ειρήνη είναι μια φίλη της Δανάης που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ιστορία.

Γνώρισε τη συγγραφέα

85257325_500654694187474_6831950958159724544_n

Η Αργυρώ – Μαρία Βενιού γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σίφνο. Σπουδάζει ψυχολογία και συμπεριφορά σκύλων στο ISCP, έχει τελειώσει Βοηθός Κτηνιατρικής Κλινικής (Κορέλκο) και είναι Θετική Εκπαιδεύτρια Ζώων. 

Επίσης είναι blogger και youtuber απ’ το 2012. Το 2017 εκδόθηκαν δύο διηγήματά της στις ανθολογίες. «Το Περιστέρι που χαμογελούσε» στην ανθολογία διηγημάτων τρόμου «Εφιαλτικές ιστορίες» ( iWrite), και το «Ευλογία ή Κατάρα» στην Ανθολογία Διηγημάτων με Μάγισσες «Μαγικοί Χοροί» (Συμπαντικές Διαδρομές). 

Το 2018 συμμετείχε στην ανθολογία «Μυθικά πλάσματα» με το διήγημα «Η προστάτιδα» (Συμπαντικές Διαδρομές) και στην ανθολογία «Στοιχειωμένος» με το διήγημα «Μέσα στην Ομίχλη» (Συμπαντικές Διαδρομές». Γράφει στο Wattpad από το 2014. 

Επίσης διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στο Nyctophilia.gr και αρθρογραφεί για το Mylittlepet.gr και το mynewdog.org.

 

Social Media Links: Goodreads | Facebook | Instagram | Blog 

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.