“Πόσο αντέχει μια καρδιά” της Μαρίας Φώσκολου.

Book tour & a Giveaway

“Πόσο αντέχει μια καρδιά” της Μαρίας Φώσκολου.

Τίτλος: Πόσο αντέχει μια καρδιά;

Συγγραφέας: Μαρία Φώσκολου

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Εκδόθηκε: 2020 – 322 σελίδες

 

Όταν η Δανάη ερωτεύεται εντελώς απρόσµενα τον Μάνο, αρχίζει µια ιστορία αγάπης που µοιάζει ιδανική. Μια ζωή ονειρεµένη που το νήµα της κόβεται απότοµα εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήµατος.

Η Δανάη, σε νεαρή ηλικία, αναγκάζεται να βιώσει τη δυσβάσταχτη αυτή απώλεια. Και µετά από µια µεγάλη περίοδο αποµόνωσης, θα θελήσει να βρει τρόπο να τιµωρήσει τον εαυτό της που έµεινε πίσω αναγκασµένη να συνεχίσει να ζει.

Μέσα σε αυτή την παραφροσύνη θα γνωρίσει τον Αλέξανδρο µε το αγγελικό του πρόσωπο. Μαζί του, θα γευτεί τον έρωτα από την αρχή. Κοντά του, θα γνωρίσει τον φόβο.

Ένα δυνατό µυθιστόρηµα που οδηγεί τον αναγνώστη, από την αγκαλιά της αγάπης στην παράνοια της κακοποίησης.

Άραγε, πού µπορεί µια καρδιά να ησυχάσει;

 

Links:  Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή | Goodreads | Πολιτεία | ΙΑΝΟΣ Public

Διαγωνισμός

Το fancyowl.gr με την συγγραφέα Μαρία Φώσκολου ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ @iliadamichailidi. Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Πόσο αντέχει μια καρδιά” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. 

Ο διαγωνισμός λήγει στις 21/03/2021.

Οι δικές μας ερωτήσεις στη συγγραφέα

Lefkisbooks

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας Έλληνες και ξένοι συγγραφείς και σας έχει επηρεάσει κάποιος?

Δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο οι αγαπημένοι μου, και καθημερινά αυτή η λίστα όλο και μεγαλώνει. Επειδή όχι μόνο θέλω να στηρίζω τους Έλληνες συγγραφείς, αλλά μου αρέσει και η δουλειά τους, ενδεικτικά θα σου αναφέρω τη Λένα Μαντά, την Καίτη Οικονόμου, τον Κώστα Κρομμύδα και τον Γιάννη Καλπούζο. Βέβαια το πρώτο έναυσμα ήρθε αρκετά νωρίς, με τον Μενέλαο Λουντέμη. Μερικοί από τους ξένους συγγραφείς που μου αρέσουν είναι ο Ουγκώ, ο Τόλκιν, ο Μάρτιν, η Χίσλοπ και ο Νταν Μπράουν.

Με έχει επηρεάσει αρκετά η γραφή της Λένας Μαντά. Τη θεωρώ από τις καλύτερες σύγχρονες συγγραφείς και ο τρόπος που εξελίσσεται η πλοκή στο κάθε της βιβλίο μου αρέσει. Τη θαυμάζω πρώτα σαν άνθρωπο και πιστεύω πως όταν κάποιος είναι πάνω από όλα καλός σαν άνθρωπος, μετά είναι καλός σε όλα του.

 

iliadamichailidi

Έχει δικές σας εμπειρίες μέσα το βιβλίο?

Το βιβλίο είναι προϊόν μυθοπλασίας. Μπορεί πολλά από τα γεγονότα να έχουν αρκετά ρεαλιστικό χαρακτήρα, μιας και είναι βασισμένο σε ιστορίες που συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας, όμως όχι, δικές μου εμπειρίες δεν περιέχει.

 

@book_observatory_

Πόσο εύκολα πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος/α να μπερδέψει τον έρωτα με μια κακοποιητική σχέση;

Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται, συχνά μπερδεύουμε τον έρωτα με πολλά συναισθήματα και καταστάσεις, όχι μόνο με την κακοποίηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που ενθουσιαζόμαστε με μια καινούργια γνωριμία και την ονομάζουμε έρωτα. 

Στο κομμάτι της κακοποίησης ο θύτης συχνά προσπαθεί να πείσει το θύμα πως το αγαπάει, πως θα πέθαινε για τον/την σύντροφο του. Το θύμα πέφτει στην παγίδα, πιστεύοντας πως δεν αξίζει κάτι παραπάνω και παραμένει μέσα σε μια τοξική σχέση παραδομένο στις ορέξεις του θύτη του.

Συνήθως οι άνθρωποι που ασκούν την κακοποιητική συμπεριφορά δεν αποκαλύπτουν από την αρχή αυτή την πτυχή του χαρακτήρα τους. Παίζουν με το μαρτύριο της σταγόνας, δίνοντας σταγόνα σταγόνα τις ενδείξεις στο θύμα, που συνήθως τις προσπερνάει. Φυσικά όταν φτάσει να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα η κατάσταση έχει γίνει αρκετά δύσκολη, ώστε να μην επιτρέπει στο θύμα να «αποδράσει» από αυτή.

 

Αggelina Papathanasiou

Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για να γεννηθεί αυτό το βιβλίο;

Η αρχική ιδέα με επισκέφθηκε όταν διάβασα την ιστορία ενός μεγάλου έρωτα σε μια είδηση. Αυτή ήταν απλά η πηγή, κι έτσι δημιουργήθηκαν η Δανάη με το Μάνο.  Από εκεί και πέρα άφησα τη φαντασία μου ελεύθερη και έχοντας μια καλή παρέα, την ηρωίδα μου, της έδωσα όλο το ελεύθερο να πλάσει την ιστορία όπως ήθελε εκείνη.

 

authoring.melodies

Μιλάμε για ένα αισθηματικό μυθιστόρημα. Έξω από τον χώρο του βιβλίου, τι ρόλο παίζει το συναίσθημα στη ζωή της Μαρίας Φώσκολου;

Καταρχήν να διευκρινίσουμε πως δεν πρόκειται αποκλειστικά για αισθηματικό μυθιστόρημα, αλλά και για κοινωνικό. Το «Πόσο αντέχει μια καρδιά» δεν είναι μια απλή ιστορία αγάπης.

Όσον αφορά εμένα, είμαι αρκετά συναισθηματικός χαρακτήρας. Ενώ πολλές φορές προσπαθώ να βάλω μπροστά τη λογική, το συναίσθημα είναι αυτό που κερδίζει στο τέλος της μέρας.

 

@social_lurking

Ποιος συγγραφέας και ποιο βιβλίο είναι το αγαπημένο σας;

Εδώ έχουμε πρόβλημα! Η αγαπημένη μου συγγραφέας είναι η Λένα Μαντά, αλλά το αγαπημένο μου βιβλίο είναι «Οι άθλιοι» του Βίκτωρ Ουγκώ.

 

@Ikaria_books_and_chocolate

Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, όπου σας εμπνέει ή σας αρέσει να καθίσετε και να γράψετε;

Δεν έχω αγαπημένο αλλά συνηθισμένο σημείο. Συνήθως γράφω στο γραφείο μου, όμως όταν μια ιδέα επιμένει ν’ αποτυπωθεί εκείνη τη στιγμή, υπάρχει ο χρόνος και η δυνατότητα να απομονωθώ, μπορώ να γράψω οπουδήποτε. Το καλοκαίρι έγραφα στις διακοπές μου, κάτι που δεν το συνηθίζω, όμως φέτος μου βγήκε έτσι. Τις προάλλες έγραφα στο αυτοκίνητο όσο περίμενα τα παιδιά μου να σχολάσουν. Δεν με επηρεάζει στην έμπνευση η εικόνα που έχω μπροστά μου, γιατί όταν γράφω είναι λες και εξαφανίζονται τα πάντα από το οπτικό μου πεδίο και βλέπω μόνο τις σκηνές του βιβλίου μου.

 

ta vivlia tis nonis

Αυτή τη περίοδο γράφετε κάτι ;

Πάντα γράφω. Μπορεί κάποιες περιόδους να κάνω μια μικρή παύση ή να γράφω πιο αργά γιατί θέλω να διαβάσω κι εγώ κάποια βιβλία, αλλά γενικά το γράψιμο δεν σταματά ποτέ.

Αυτή την περίοδο περιμένω και την έκδοση του επόμενου μου βιβλίου, οπότε αφού δεν βιάζομαι να παραδώσω κάτι, έχω χαμηλώσει λίγο τις μηχανές της συγγραφέως ώστε να φουντώσουν οι μηχανές της αναγνώστριας.

 

insatiable readings

Δώστε μας μια ατάκα από το βιβλίο σας που πραγματικά θα θέλατε ο αναγνώστης σας να θυμάται κλείνοντάς το.

«Η ζωή τα δύσκολα τα έχει για τους δυνατούς, γιατί μόνο αυτοί αντέχουν».

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Blogs

 Authoring Melodies 

 

Instagram

social lurking  |  Ikaria_books_and_chocolate  | ta vivlia tis nonis  |  book observatory  |  insatiable readings  |  iliada michailidi  |  lefkisbooks  |  authoring melodies  |

 

Facebook

Aggelina Papathanasiou  |  Authoring Melodies  

 

Γνώρισε τη συγγραφέα

Η Μαρία Φώσκολου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα προάστια του Πειραιά, ενώ τώρα ζει με την οικογένεια της στους πρόποδες της Πάρνηθας. Λατρεύει την Αθήνα και δεν την αλλάζει για καμία πόλη του κόσμου.

Από πολύ μικρή είχε καλλιτεχνική φύση και μεταξύ άλλων είχε ανακαλύψει και το συγγραφικό της ταλέντο. Από τα εφηβικά της χρόνια έγραφε στίχους και μικρά δοκίμια. Το μικρόβιο της συγγραφής ενός μυθιστορήματος την επισκέφθηκε ως ενήλικη πια και τότε γεννήθηκε το πρώτο της έργο, καθώς και μερικά ανέκδοτα παιδικά παραμύθια. 

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής από σημαντικούς δασκάλους της Ελλάδας. Αρθρογραφεί στο authoring-melodies και ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Το έργο της με τίτλο «Πόσο αντέχει μια καρδιά» κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγγραφέα, επισκεφθείτε τις σελίδες της:

 

Social Media Links: Goodreads | InstagramFacebook  |  

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.