“Σκοτεινά Φεγγάρια” του Γιώργου Δόλγυρα

Book tour & a Giveaway

skoteina-feggaria-cover-510x762

"Σκοτεινά Φεγγάρια" του Γιώργου Δόλγυρα

Τίτλος: Σκοτεινά Φεγγάρια

Συγγραφέας: Γιώργος Δόλγυρας

Κατηγορία: Διηγήματα, Τρόμου, Φαντασίας 

Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Εκδόθηκε: 2020 

 

Σκοτάδι στις ψυχές των ανθρώπων, στην απάνθρωπη άβυσσο του χάους, λαχταρώντας ζωή. Ένα κορίτσι συνάπτει συµφωνία µε µία µάγισσα για να γίνει λυκάνθρωπος, προκειµένου να αλλάξει το κορµί της και τη ζωή της µέσα από τον έρωτα. Σε ένα παλιό βιβλιοπωλείο εµφανίζεται µία µάγισσα και διεκδικεί τον κόσµο των ανθρώπων, µέχρι που ένας ιερέας στέκεται να την αντιµετωπίσει. Ένας ντελιβεράς έχει χάσει την πίστη του στους ανθρώπους και τη ζωή αφότου πέθανε η µητέρα του• τελικά, πεθαίνει σε τροχαίο δυστύχηµα και γυρίζει στον κόσµο των ζωντανών, µε το αφεντικό του να τον βασανίζει ακόµα και νεκρό. Ένα βαµπίρ ψυχαναλύεται στον καναπέ ενός ψυχιατρείου για τα εγκλήµατα που έχει διαπράξει, νοσταλγώντας ακόµη την ελευθερία.

Τέσσερις µοναδικές ιστορίες οι οποίες προσεγγίζουν τα ενδόµυχα της ψυχής, σαγηνεύοντας τις αισθήσεις και εξερευνώντας όλες τις πτυχές του ανθρώπου, συνειδητές και ασυνείδητες. Είµαστε πότε δαίµονες και πότε άγγελοι. Πότε θύτες και πότε θύµατα. Αυτή είναι η ανθρώπινη ζωή στο δράµα της καθηµερινότητάς της. Μία παράσταση σε τεντωµένο σχοινί, που κάποιοι αποκαλούν «ζωή».

Με την παρούσα έκδοση διηγηµάτων, ο συγγραφέας προσδοκά να ταξιδέψετε µαζί του και να εξερευνήσετε πτυχές του εαυτού σας που δεν γνωρίζετε – και ούτε φαντάζεστε πως υπάρχουν.

 

Links: Εκδόσεις iWrite  |  Goodreads  |   Public  |  Book site  |

Διαγωνισμός

giveaway

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα Γιώργο Δόλγυρα @skoteina_feggarias ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @book_observatory_

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. 

Ο διαγωνισμός λήγει στις 20/12/2020.

Οι δικές μας ερωτήσεις στον συγγραφέα

@iliadamichailidi

Μιλήστε μας για τους ήρωες σας. Οι ήρωες μου ουσιαστικά δεν υπάρχουν και δεν έχουν μορφή. Είναι σκιές υπό το φως του φεγγαριού που στοχεύουν να δημιουργήσουν το συναίσθημα στον αναγνώστη με αλληγορικό τρόπο. Λυκάνθρωποι, μάγισσες, νεκραναστημένοι και βρυκόλακες με τον άνθρωπο να ζει ακόμα μέσα τους να πονάει και να ματώνει διαρκώς.

 

 Lefkisbooks instagram

Πόσο νωρίς ή πόσο αργά γνωρίζατε το τέλος της ιστορίας σας; Ήταν μία περιπέτεια και ένα ταξίδι προς το άγνωστο που δεν γνώριζα πραγματικά που θα με βγάλει και που θα καταλήξει. Τελικά βρήκα την Ιθάκη μου και ελπίζω να την βρει και ο αναγνώστης.

 

Instagram vivliofagos

Γιατί αποφάσισες να συμπεριλάβεις μόνο τέσσερις ιστορίες στο βιβλίο σου; Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλεις να περάσει στους αναγνώστες; Όχι. Είναι καθαρά τυχαίο. Ξεκίνησα έγραψα ένα διήγημα το οποίο βραβεύτηκε από έναν λογοτεχνικό διαγωνισμού του περιοδικού της Κεφαλονιάς «Κέφαλος» και στην συνέχεια συνέχισα να γράφω και το πλαισίωσα με άλλες τρεις ιστορίες ώστε να είναι ένα έργο ικανοποιητικής συνολικής έκτασης για έκδοση.

 

@book_observatory_

Υπάρχει κάποιο κοινό σημείο μεταξύ των ηρώων των διηγημάτων σας; Όλοι δεν είναι τέρατα μόνο νύχια και δόντια αλλά κρύβουν μέσα τους τον άνθρωπο ο οποίος κλαίει, ουρλιάζει, ματώνει και πονάει. Αυτό είναι το δράμα της ζωής σε όλο της το μεγαλείο με ενδιάμεσες καταστάσεις χαράς ως ανάσες, μέχρι τον θάνατο και το έρεβος όπου σβήνουν και τελειώνουν όλα.

 

 @social_lurking

Ποιο από τα διηγήματα αυτά είναι το αγαπημένο σας; Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο ποιοτικά και συναισθηματικά. Όλα είναι ισάξια. Θα ξεχώριζα καθαρά τυπολατρικά το «Θηλιά στον λαιμό» που βραβεύτηκε καθώς αποτέλεσε έρεισμα για να συνεχίσω να γράφω και να ολοκληρώσω αυτή την συλλογή διηγημάτων.

 

ta vivlia tis nonis

Γράφετε κάτι νέο αυτό το διάστημα; Στοχεύω σε ένα σουρεαλιστικό μυθιστόρημα ή νουβέλα, ανάλογα την έκταση που εν τέλει θα βγει. Ο τίτλος υπάρχει ήδη: «Ακροβασίες» (δύο κοπέλες τις φέρνει κοντά ο θάνατος τον γονιών τους σε τροχαίο, μαζί έχοντας μείνει πλέον ορφανές και μόνες βυθιζόμενες στον βούρκο της ζωής, αποφασίζουν όντας ανήλικες να δουλέψουν σε ένα τσίρκο για να διαφύγουν από το έλος. Εκεί όμως ο θιασάρχης Μάλιγκαν και ο πιστός του βοηθός ο Γκρογκ αν και τις υποδέχονται θερμά, δεν είναι αυτό που φαίνονται…)

 

Insatiable readings

Ποιοι οι λόγοι που επιλέξατε να παρουσιάσετε την ανθρώπινη ζωή στο δράμα της καθημερινότητας, όπως αναφέρετε, υπό το πρίσμα τεσσάρων χαρακτήρων του κόσμου του φανταστικού; Το φανταστικό, που σου δίνει απεριόριστες ελευθερίες καθώς ήθελα να αποφύγω τα κλισέ που μπορεί να έπεφτα. Το επόμενο έργο μου πάντως δε θα ανήκει στην κατηγορία του φανταστικού.  

 

instagram-image

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Instagram

social lurking  | ta vivlia tis nonis  |  book observatory  |  iliada michailidi  |  lefkisbooks  |  

 

Γνώρισε τη συγγραφέα

author

O Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στις 10/05/89 στα Ιωάννινα. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη.

Είναι σπουδαστής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τµήµα Δηµοσιογραφίας. Φοίτησε στη Νοµική του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης.

Παρακολούθησε µαθήµατα σεµιναρίου, σκηνοθεσίας και θεάτρου σε διάφορα εργαστήρια (Παράθλαση, Aβέρτο κ.ά.) καθώς και στην Ανωτέρα Δραµατική Σχολή Ίασµος – Βασίλης Διαµαντόπουλος και Ανδρέας Βουτσινάς (Θεσσαλονίκη). Διδάχθηκε την τέχνη της συγγραφής σε εργαστήρια δηµιουργικής γραφής (Script & Art και στον Ιανό).

Έχει εργαστεί εθελοντικά σε θεατρικές και κινηµατογραφικές παραγωγές στη Θεσσαλονίκη (Αντιγόνη στο Radio City και Versus, µία µικρού µήκους ταινία µε θέµα τον καρκίνο).

Το διήγηµά του «Θηλιά στον λαιµό», το οποίο συµπεριλαµβάνεται στην παρούσα συλλογή διηγηµάτων «Σκοτεινά Φεγγάρια», έλαβε τον 1ο έπαινο φανταστικού διηγήµατος νέων στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισµό Πεζογραφίας του λογοτεχνικού περιοδικού Κεφαλονιάς «ΚΕΦΑΛΟΣ».

Social Media: goodreads | facebook  |  instagram 

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.