” Στον ιδανικό κόσμο της Σοράγια ” της Βούλας Γκεμίση

Book & review tour & a Giveaway

Εξώφυλλο

" Στον ιδανικό κόσμο της Σοράγια " της Βούλας Γκεμίση

Τίτλος:  “Σοράγια

Συγγραφέας: Βούλα Γκεμίση

Κατηγορία: Μυθιστόρημα 

Έκδοση: Σεπτέμβριος 2020 – 190 σελίδες

 

 

Είμαι ένα από εκείνα τα τέρατα που μισείς. 

Εκείνα που στον καθωσπρεπισμό της κοινής γνώμης κρεμάνε κουδούνια. Αυτά τα τέρατα μάτια μου δεν τα αγαπά κανείς. Δε τα φροντίζει. Δε τα λογαριάζει. Αντί ένα καλό λόγο, παίρνουν χολή. Τους τρίβουν το κεφάλι πάνω από τα ξερατά της ηθικής. Βλέπεις αν κάποτε υπήρχε μια στάλα καλό μέσα μου φρόντισαν να μου τη ρουφήξουν. 

 

Αν δεν αγαπάς τα τέρατα τότε μη με διαβάσεις. 

Θα σου πω όμως ότι αυτά τα τέρατα καλούνται να βρουν το ψέμα που εσύ υποτιμάς γιατί είσαι αφελής στο να δεις ότι αυτός ίσως να είναι ο μόνος δρόμος που θα σε οδηγήσει στην αλήθεια. Αυτή η κοινωνία έχει δύο παράλληλους κόσμους. Ο ένας είναι αυτός που ζεις… & ο άλλος είναι ο κόσμος μου. 

 

*Η ιστορία αυτή  περιέχει υβριστικό λεξιλόγιο. Σκληρές σκηνές ερωτισμού.

 

Links: makestorytelling |  goodreads

Διαγωνισμός

giveaway

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα Βούλα Γκεμίση  @voulagkemisi

ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @pinkalibre

 

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Στον Ιδανικό κόσμο της Σοράγια” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 21/10/2020.

Καθόλη τη διάρκεια της παρουσίασης μπορείς να αποκτήσεις το βιβλίο σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή στο site makestorytelling.com χρησιμοποιώντας το κουπόνι 2fancy κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 2€ στην ήδη υπάρχον προσφορά. 

Οι δικές μας ερωτήσεις στη συγγραφέα

pinkALibre

Ο κοινωνικός ρατσισμός είναι μια σκληρή πραγματικότητα σε γενικά πλαίσια και η αλήθεια είναι πως οι τρανσέξουαλ είναι σύνηθες να στοχοποιούνται στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό τους βλέπουμε να ζουν όπως σε κάθε άνθρωπο αρμόζει με δουλειά και εφόδια για ένα καλύτερο αύριο ενώ στην Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτουμενοι. Αρχικά, σας συγχαίρω για την ευαισθησία σας πάνω στο θέμα και έπειτα θα ήθελα να σας ρωτήσω τι ήταν αυτό που πυροδότησε την σκέψη σας και αποφασίσατε να θίξετε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα; Σ ευχαριστώ πολύ για την τοποθέτηση σου σε ένα τόσο λεπτό κοινωνικό φαινόμενο. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Ο πρώτος λόγος που αποφάσισα να γράψω μία τέτοια “σκληρή” αλλά παράλληλα “ευαίσθητη” ιστορία είναι επειδή αγαπώ τα κοινωνικά δράματα. Η ιστορία αυτή γυρνούσε χρόνια μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου. Έτυχε και γνώρισα κάποτε μία τρανσέξουαλ με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο – “Σοράγια”  – και ένιωσα ότι αυτά τα πλάσματα είναι πρωταγωνιστές σε μία πραγματικότητα που οι περισσότεροι δεν θα μπαίναμε ποτέ στη λογική για να προβληματιστούμε. Ανήκουν με ιδιαίτερα μοναδικό τρόπο σε έναν δικό τους κόσμο, που συνορεύει παράλληλα με τον μικρόκοσμο μας. Κατά κάποιο τρόπο πάντα είναι αποστασιοποιημένα κοντά μας. Ένιωσα την ανάγκη λοιπόν έντονα να παρουσιάσω μία ιστορία όπως την έπλαθα στο μυαλό μου γι αυτά τα πλάσματα.  

 

helena_zelin 

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον νέο συγγραφέα; Είμαι πολύ νέα στον συγγραφικό χώρο για να είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές και δεν θα σου κρύψω ότι δεν είμαι πολύ καλή σε αυτό. Γενικότερα όμως θα καταθέσω τη σκέψη μου, στο ότι δεν θα πρέπει να τα παρατάμε. Όποια εμπόδια και αν έρχονται μπροστά μας θα πρέπει να αναζητήσουμε το βασικό λόγο που υπηρετούμε μία τέχνη και να αποστασιοποιηθούμε από το εμπορικό κομμάτι που μπορεί να υπάρχει. Η εμπορικότητα είναι μέρος της προσπάθειας μας – εφόσων υπάρχει – αλλά δεν είναι ο αυτοσκοπός. Το να γράφουμε είναι μία εσωτερική ανάγκη μας κατά βάση. 

iliadamichailidi

Ποιο μήνυμα θέλετε να περάσετε μέσα από αυτήν την ιστορία; Το βασικό μήνυμα της ιστορίας μέσα από τα δικά μου μάτια είναι ότι οφείλουμε να αγκαλιάζουμε την πληγωμένη διαφορετικότητα. Να μην γινόμαστε δικαστές, κριτές σε ότι μπορεί να μην καταλαβαίνουμε απόλυτα και να αποδεχόμαστε την ουσιαστική έννοια της αγάπης χωρίς δεύτερες σκέψεις. 

lefkisbooks

Πείτε μας λίγα λόγια για τους ήρωες του βιβλίου. Στην ιστορία αυτή θα συναντήσουμε τη “Σοράγια” – την πρωταγωνίστρια του βιβλίου και μία νεαρή δημοσιογράφο. Δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες. Προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους και βιώματα. Διαφέρουν ηλικιακά. Η “Σοράγια” είναι μία τρανσέξουαλ και η ανερχόμενη δημοσιογράφος κάνει τα πρώτα της βήματα σε επίπεδο πρακτικής. Η νεαρή δημοσιογράφος καλείται κάπως απροσδιόριστα από την ίδια τη Σοράγια να της πάρει συνέντευξη στο αγαπημένο της μπαρ. Η ίδια επιθυμεί να δώσει ουσιαστικά την πρώτη εξομολόγηση της ζωής της μετά από την δολοφονία του συζύγου της.

ikaria_books_and_chocolate

Ποιοι συγγραφείς ή βιβλία πιστεύετε πως σας έχουν επηρεάσει; Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια αν υπάρχει επιρροή. Δεδομένου ότι διάβαζα από μικρή βιβλία ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης, θα πω ότι μου αρέσει να αναλύω το ψυχολογικό προφίλ των χαρακτήρων που πλάθω. Σε αυτό το κομμάτι – υπάρχει γενικά αρκετή επιρροή θα έλεγα από αυτά τα βιβλία. Από συγγραφείς αγαπώ την κλασική λογοτεχνία. Καζαντζάκη, Ντοστογιέφσκι. Επίσης, από νέους συγγραφείς που ίσως δεν είναι τόσο γνωστοί, μου αρέσει να διαβάζω ιστορίες που έχουν την μεγαλοπρέπεια της απλότητας στα κείμενα τους. Δεν θεωρώ ότι μία ιστορία πρέπει να έχει απαραίτητα εξειδικευμένο λεξιλόγιο για να είναι μοναδική. 

Bookworms _worldwide

Πόσα από τα γεγονότα του βιβλίου βασίζονται στην πραγματικότητα; Η πρωταγωνίστρια – Σοράγια – είναι υπαρκτό πρόσωπο. Μία τρανσέξουαλ όπου εμπνεύστηκα το ψευδώνυμο και την ιδιότητα της. Παρόλα αυτά, τα γεγονότα, οι υπόλοιποι ήρωες  και η όλη πλοκή βασίζεται σε εύρημα μυθοπλασίας. Αν αναλύσει κάποιος την ιστορία παρακολουθώντας κάποια ρεπορτάζ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα θα διαπιστώσει ότι στον πυρήνα τους, τα γεγονότα αυτά είναι μία πραγματικότητα. 

 

nonouka_book_lover

Ποιο θα είναι το επόμενο συγγραφικό σας ταξίδι ; Το επόμενο συγγραφικό ταξίδι μου έχει ξεκινήσει ήδη με μία δωρεάν ιστορία στην εφαρμογή του wattpad. Το “Πληρωμένα Όνειρα” είναι κατά βάση μία ιστορία με αρκετά κοινωνικά μηνύματα. Σε έντυπη μορφή παίρνει σειρά το “Κάτω απ’ το χιόνι” και το “Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ Νο2”. Ακολουθούν μέσα στο 2021: “ο Ξυλοκόπος της Σιωπής”, “ο Θάνατος των Αστεριών” και “Το Κορίτσι του Instagram”. Όλα τα βιβλία μου καθώς και τους νέους τίτλους και τις περιλήψεις μπορεί να της βρει κάποιος στο προσωπικό μου site / shop : makestorytelling.com 

@b00k_lab

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο; Η ανάγκη μου στο να προσδιορίσω την διαφορετική πλευρά των πραγμάτων μέσα από μία οπτική σκοπιά που φαινομενικά δεν μπαίνουμε στη λογική να φιλτράρουμε για το τι πραγματικά συμβαίνει. Διατηρώ την αισιοδοξία μου ότι ίσως μέσα από την συγκεκριμένη  ιστορία μου να υπάρξουν και άτομα που να διακρίνουν έναν έντονο κοινωνικό προβληματισμό, που μπορεί να μην είχαν πριν. 

Insatiable readings

Πόσο πολύπλευρος είναι ο συγγραφικός χαρακτήρας που κρύβετε μέσα σας; Αρκετά νομίζω και αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορώ να προσδιορίσω την συγγραφική μου ταυτότητα. Μου αρέσει να γράφω διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών. Ανήκω σε εκείνους που δεν μπορούν να μπουν σε συγκεκριμένα “καλούπια”. Είμαι απείθαρχη στο να ακολουθήσω δρόμους τακτικής όταν ο δρόμος αυτός αυτοπροσδιορίζει την τέχνη. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε αρκετές εκδοχές. Δύσκολο να τις φέρουμε στο φως και ακόμα δυσκολότερο να τις αποδεχτούμε αλλά και να μπούμε στη διαδικασία να αποφασίσουμε τελικά με ποιες από αυτές θέλουμε να γίνουμε συνοδοιπόροι στην πορεία της ζωής μας. 

 

Σας ευχαριστώ έναν έναν προσωπικά για τον χρόνο που μου αφιερώσατε.

instagram-image2

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Instagram

vivliofagos  | bookworm_worldwide  |  Ikaria_books_and_chocolate  | ta vivlia tis nonis  |  lefkis books
b00k_lab  |  insatiable readings  |  

 

Link κριτικών των μελών στο goodreads

iliada michailidi  |  ikaria_books_and_chocolate  

Γνώρισε τον συγγραφέα

authors image2

Η Γκεμίση Βούλα κατάγεται από την Καλαμπάκα Τρικάλων. Μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Σητεία Κρήτης.

Με σπουδές και επαγγελματική εμπειρία στο ενεργητικό της σε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing και Εκπαιδεύτρια Υπολογιστών ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση της με τη συγγραφή μέσα από διαφορετικές κατηγορίες ιστοριών, που αρχικά δημοσιοποίησε στην παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα του wattpad.

Οι ιστορίες της αγαπήθηκαν πολύ γρήγορα από το κοινό και το πρώτο έντυπο βιβλίο της έρχεται με μία χιουμοριστική ρομαντική ιστορία που φέρει τον τίτλο «Λίγο Σεξ Ακόμη, Παρακαλώ!» Ακολουθεί το δεύτερο σε σειρά έντυπο βιβλίο της στην κατηγορία μυστηρίου – φαντασίας με τίτλο «Το Μυστικό Ενός Αγγέλου», μία σειρά από e-books & έντυπα, καθώς και δωρεάν διαθέσιμα μυθιστορήματα, διηγήματα & Short Stories.

Όλα τα βιβλία της μπορείτε να τα βρείτε ενυπόγραφα ή μη στην προσωπική σελίδα της makestorytelling.com 

 

Social Media Links:  makestorytelling.com  | goodreads | facebook  |  instagram  |   

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.