“Το Μυστικό Της Ζωής” της Λένας Δεμερτζή.

Book tour

“Το Μυστικό Της Ζωής” της Λένας Δεμερτζή.

Τίτλος: Το Μυστικό Της Ζωής

Συγγραφέας: Λένα Δεμερτζή

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εκδόσεις Υδροπλάνο

Εκδόθηκε: 2020 – 416 σελίδες

 

Η Αφροδίτη πίστευε πια πως με τις αποφάσεις που είχε πάρει, είχε τακτοποιήσει την ζωή της. Ήταν γνωστή συγγραφέας, παντρεμένη με μια καθημερινότητα προβλέψιμη. Όλα ανατρέπονται όταν ένα μυστηριώδης άντρας εισβάλλει ξαφνικά στην ζωή της. Επικαλούμενος μια επαγγελματική σχέση, μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην προσωπική της ζωή. Νιώθει πως αυτό που θέλει δεν είναι ερωτικό. Είναι κάτι άλλο… Αλλά τι;

Από εκείνη την μέρα η ζωή του αλλάζει τελείως. Έρχονται στην επιφάνεια γεγονότα που είχε κλειδώσει για χρόνια μέσα της. Και η ζωή της επιστρέφει ο, τι είχε κρίνει στο παρελθόν. Θα μετανιώσει για τα λάθη της; 

 

Links: Εκδόσεις Υδροπλάνο | Goodreads | Booksite | Xrysoftero | Lavyrinthos |

Οι δικές μας ερωτήσεις στη συγγραφέα

@anna.s_books

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο στο βιβλίο σας, στον χαρακτήρα του οποίου διακρίνετε χαρακτηριστικά της δικής σας προσωπικότητας και αν ναι, ποιο είναι αυτό; 

Αναμφισβήτητα σε κάθε ήρωα που δημιουργώ υπάρχουν στοιχεία και σκέψεις δικές μου. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ. Βέβαια αυτό δεν είναι τόσο εμφανές σε κάποιον συγκεκριμένο ήρωα. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιος ήρωας, τον οποίο διαβάζοντας τον θα μπορούσε κανείς να ανακαλύψει την Λένα. 

 

@lefkisbooks

Έχετε ξεκινήσει κάποιο άλλο βιβλίο? Και αν τι θέμα έχει?

Το επόμενο βιβλίο έχει παραδοθεί ήδη στις Εκδόσεις Υδροπλάνο και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομη. Για πρώτη φορά τόλμησα να χρησιμοποιήσω αστυνομικά στοιχεία. Θα έλεγα λοιπόν ότι είναι κοινωνικό μυθιστόρημα με στοιχεία αστυνομικού. Όσο για το θέμα είναι λίγο νωρίς ακόμα. Πιστεύω πως σε λίγο καιρό θα μπορώ να πω περισσότερα.

 

@aggelina papathanasiou

Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για να γεννηθεί αυτό το βιβλίο;

Τυχαία έπεφτα πάνω σε άρθρα που αναφέρονταν στην υιοθεσία και όλους αυτούς τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν για να την πραγματοποιήσουν με όχι και τόσο νόμιμα μέσα. Από κει λοιπόν γεννήθηκε η δική μου ιστορία. Ήθελα να μιλήσω γι’ αυτά τα παιδιά που έχουν υιοθετηθεί και την ζωή τους. 

 

@iliadamichailidi

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας? Κοινωνικό ερωτικό θρίλερ?

Είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα κατά βάση. Βέβαια μέσα σε αυτό υπάρχει και ο έρωτας, οποίος παίζει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη τόσο της πρωταγωνίστριας όσο και της ίδιας της ιστορίας.

 

@ikaria_books_and_chocolate

Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, όπου σας εμπνέει ή και σας αρέσει να καθίσετε και να γράψετε.

Μου αρέσει να γράφω μόνο στο σπίτι μου και σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο σαλόνι, όπου υπάρχει εκεί ο υπολογιστής μου.

 

@AuthoringMelodies

Το βιβλίο βασίζεται και σε πραγματικά γεγονότα ή είναι καθαρά προϊόν μυθοπλασίας;

Ως προς την ιστορία είναι καθαρά μυθιστορηματικό. Εξαιτίας όμως του ότι είναι εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες, ίσως κάποιος βρει μέσα στοιχεία που να ταιριάζουν σε μια αληθινή ιστορία που άκουσε κάπου κάποτε. Κατά βάση όμως είναι προϊόν φαντασίας.

 

@social_lurking

Ποιος συγγραφέας και ποιο βιβλίο είναι το αγαπημένο σας;

Διαβάζω πολύ σύγχρονη λογοτεχνία και δεν ντρέπομαι να το πω, μιας και τελευταία έχουμε βαλθεί να βάζουμε ταμπέλες και στα βιβλία. Μου αρέσουν πολλοί σύγχρονοι συγγραφείς και με χαρά μπορώ να πω πως μ’ αρέσουν και πολλοί νέοι συγγραφείς, όπως είμαι κι εγώ βέβαια. Ενδεικτικά θα μπορούσα να αναφέρω την Αναστασία Κορινθίου, την Ρένα Ρώσση – Ζαίρη, όπως και κάποιοι που διάβασα τελευταία και ενθουσιάστηκα, όπως η Χαρά Μαρκατζίνου, ο Μιχάλης Δαγκλής. Έχουμε πολύ καλούς και αξιέπαινους συγγραφείς στην Ελλάδα και ο κόσμος πρέπει να τους εμπιστευθεί και να τους γνωρίσει.

 

@zoipapppa_beatha

Ποια ώρα της ημέρας προτιμάτε να γράφετε και γιατί;

Λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και μιας καθημερινής οικογενειακής ρουτίνας το πρωί ή αργά το βράδυ είναι μόνο οι ώρες που μπορώ να απομονωθώ και να συγκεντρωθώ για να γράψω.

 

@tavivliatisnonis

Διαβάζετε κλασικούς;

Έχω διαβάσει, ναι αλλά τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι πως τα βιβλία που προτιμώ είναι από πιο σύγχρονους συγγραφείς.

 

@insatiablereadings

Δώσε μας μια ατάκα από «Το μυστικό της Ζωής» που πραγματικά θα ήθελες ο αναγνώστης σου να θυμάται κλείνοντας το βιβλίο σου.

«Μια εγκυμοσύνη τις περισσότερες φορές συμβαίνει κατά λάθος, μια υιοθεσία ποτέ» Είναι η πρόταση που είχα στο μυαλό μου καθ’ όλη την διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου.

 

Θέλω να ευχαριστήσω με την καρδιά μου όλους όσους έκαναν τις ερωτήσεις για να γνωρίσουν λίγο καλύτερα εμένα και το Μυστικό της Ζωής μου.

instagram-image

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Blogs

Authoring Melodies 

 

Instagram

social lurking  | zoipappa_beatha  |  Ikaria_books_and_chocolate  |  anna.s_books |  insatiable readings  |  iliada michailidi  |  lefkisbooks  |  authoring melodies  |

 

Facebook

Emilys Bookland  | Aggelina Papathanasiou  |  Authoring Melodies  

 

Γνώρισε τη συγγραφέα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Μεσημβρία, ένα χωριό λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στην Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων, απ’ όπου και αποφοίτησα το 2013.

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την συγγραφή στα 24 ενώ μέχρι τότε ήμουν δεινή αναγνώστρια.

Είμαι παντρεμένη και έχω έναν γιο 7 ετών. Εργάζομαι στην εκπαίδευση και λατρεύω την δουλειά μου. Η συγγραφή για μένα είναι η αποφόρτισή μου μετά από μια δύσκολη ημέρα.

Το βιβλίο “ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ” είναι το δεύτερο μυθιστόρημά μου. Το πρώτο μου βιβλίο τιτλοφορείται “Ζωή σε τρεις πράξεις”.

 

Social Media Links: Goodreads | Instagram |  

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.