“Το Σταυροδρόμι Των Θεών: Τα παιχνίδια των θεών #2” του Β.Ν Συράκη

Book & Review tour & a Giveaway:

“Το Σταυροδρόμι Των Θεών: Τα παιχνίδια των θεών #2” του Β.Ν Συράκη

Τίτλος: Το Σταυροδρόμι Των Θεών

Συγγραφέας: Β.Ν Συράκης

Κατηγορία: Φαντασίας

Εκδόσεις Εκλυστής

Εκδόθηκε: 2020 – 674 σελίδες

 

Η μάχη δόθηκε και μια νέα εποχή ξημερώνει στην Κάχαλλ, μέσα από τις στάχτες της. Μια εποχή γεμάτη αβεβαιότητα και απειλητικές σκιές, μέσα στις οποίες κινείται ένας εχθρός πανούργος και αδίστακτος, ενώ στον μακρινό ορίζοντα μια αρχέγονη απειλή κάνει την επανεμφάνισή της.

Ο πόλεμος, όμως, δε χάθηκε ακόμη, με τις δυνάμεις της Ζωής και τις δυνάμεις του Θανάτου να ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους. Στη μέση αυτού του πολέμου βρίσκονται δυο φίλοι, οι οποίοι καλούνται να σταθούν στο Σταυροδρόμι των Θεών και να λάβουν μια απόφαση.

Ο ένας δρόμος οδηγεί στο Φως και ο άλλος στο Σκοτάδι. Ποιο μονοπάτι θα διαλέξουν και τι αντίκτυπο θα έχει η επιλογή τους στον εύθραυστο Κύκλο της Ισότητας; Τα πιόνια έχουν στηθεί, έτοιμα για μια νέα παρτίδα στα επικίνδυνα Παιχνίδια των Θεών.

Links: Εκδόσεις Ελκυστής | Goodreads Bookbox.gr  |  Πρωτοπορία  |  

Διαγωνισμός

Το fancyowl.creations σε συνεργασία με τον συγγραφέα Β.Ν Συράκη @vnsyrakis ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ @ikaria_books_and_chocolate

 Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Το Σταυροδρόμι Των Θεών: Τα παιχνίδια των Θεών #2” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 09/02/2021.

Οι δικές μας ερωτήσεις στον συγγραφέα

@lefkisbooks 

Πώς νιώσατε την άρνηση από κάποιους εκδοτικούς για το βιβλίο σας (αν υπήρχε  φυσικά αρνητική απάντηση);

Έχοντας νιώσει απόρριψη και για διηγήματα από διάφορα περιοδικά, ήταν κάτι για το οποίο ήμουν προετοιμασμένος. Σίγουρα η άρνηση δεν είναι ωραίο συναίσθημα, αλλά είναι κάτι το οποίο πηγαίνει χέρι χέρι όταν προωθείς το έργο σου, οπότε μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι και να προχωράς. Κάθε απόρριψη είναι μια ευκαιρία, είτε σε κάποιον άλλον που θα σε δεχτεί, ή για να καταλάβεις τι έκανες λάθος για την επόμενη φορά

 

@books_and_roses_

Πώς είναι να δημιουργείς ένα φανταστικό κόσμο και να του δίνεις σάρκα και οστά ; Η συνέχιση της ιστορίας σας με ένα δεύτερο βιβλίο είναι που κάτι που την κάνει ακόμα πιο ζωντανή ;

Είναι από τα πιο διασκεδαστικά κομμάτια όταν γράφεις βιβλία φαντασίας. Η δημιουργία του κόσμου και η διαδικασία αναζήτησης τρόπων να τον κάνεις να αισθάνεται ζωντανός είναι από τους λόγους που γράφω σε αυτό το είδος.  Όσο για το δεύτερο βιβλίο, με την εξέλιξη της πλοκής έρχεται και η εξέλιξη του κόσμου. Το συν σε μια συνέχεια είναι πως γνωρίζεις ήδη τον κόσμο και απλά ανακαλύπτεις πιο λεπτομερής πτυχές του.

 

@anna.s_books

Κάτι σχετικό με τον κόσμο της Κάχαλλ, πχ. πώς προέκυψε η γλώσσα της;

Βάσισα τον κόσμο μου πολύ σε λατινοαμερικάνικη μυθολογία. Στην δημιουργία των λέξεων και της γλώσσας ήθελα να ξεφύγω από τα ευρωπαϊκά πρότυπα, που αντλούν συνήθως έμπνευση από την σκανδιναβική μυθολογία. Ήθελα κάτι που να φέρνει στο μυαλό τους Ίνκας και τους Μάγια. Από εκεί και πέρα, ήταν θέμα να βρω κοινά σημεία στις ήδη υπάρχουσες λέξεις, όπως οι καταλήξεις και να τα κατανοήσω. Έτσι, μπορώ μετά να δημιουργήσω τις δικές μου αναγκαίες για το βιβλίο γλώσσες και λέξεις.

 

@ikaria_books_and_chocolate

Σας ήταν πιο εύκολο να γράψετε το πρώτο βιβλίο ή το δεύτερο;

Αν και δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή του δεύτερου, κατέληξε να είναι πιο εύκολο να γραφτεί. Αυτό φαίνεται στο γεγονός ότι το πρώτο χρειάστηκε τρία χρόνια να γραφτεί, ενώ το δεύτερο ενάμιση. Όταν έχεις τελειώσει ήδη ένα βιβλίο και έχεις δει ότι μπορείς να τα καταφέρεις, τότε προσεγγίζεις το επόμενο πιο σίγουρος και με μεγαλύτερη πείρα.

 

@iliadamichailidi

Δώστε μας ένα στίγμα για τη συνέχεια.

Οι επιπτώσεις των επιλογών των χαρακτήρων κάνουν την εμφάνιση τους και τα αποτελέσματα από το διάβα τους θα τους αλλάξει ριζικά.

@authoring.melodies

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσένα;

Οτιδήποτε μπορεί να δώσει το ερέθισμα για να γράψω. Από ένα τοπίο σε μια εξόρμηση στην φύση μέχρι μερικές νότες από κάποιο τραγούδι.  Αυτό μετατρέπεται μετά σε μια ιδέα την οποία θέλω να εξελίξω.

 

AggeninaPapathanasiou

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι συγγραφείς από τη λογοτεχνία του φανταστικού;

O Stephen King, o Tolkien, o George R.R. Martin, o Lovecraft και ο Robert Jordan είναι από τις πιο βασικές. Ειμαι θαυμαστής και των έργων των Robert Howard, Michael Moorcock, Peter V. Brett και, πιο πρόσφατη ανακάλυψη, του Steven Erikson.

 

@social_lurking

Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να γράψετε φαντασία; Τί σας ιντριγκάρει περισσότερο στο χώρο του φανταστικού;

Τα ανύπαρκτα όρια της ανθρώπινης φαντασίας. Η δυνατότητα να πεις ιστορίες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, από το είδος μέχρι και τον κόσμο που εξελίσσεται, είναι κάτι που μου βγάζει την όρεξη για δημιουργία. Και, κακά τα ψέματα, όταν είσαι μικρός οι ιστορίες με δράκους και σπαθιά έχει μια ιδιαίτερη αίγλη.

 

@ta_vivlia_tis_nonis

Διαβάζετε κλασικούς;

Όχι τόσο όσο ίσως θα έπρεπε (γέλια). Έχω διαβάσει Joseph Conrad, Steinbeck, Twain και, από Έλληνες,  Καζαντζάκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι περιορίζομαι στην λογοτεχνία του φανταστικού, ωστόσο. Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το Όνομα του Ρόδου, Uberto Eco.

 

insatiable readings

Δώστε μας μια ατάκα από το «Σταυροδρόμι των Θεών» που πραγματικά θα ήθελες ο αναγνώστης σου να θυμάται κλείνοντας το βιβλίο σου.

“Όσο δύσκολο και αν είναι, θα πρέπει να μάθεις να ζεις με τις επιλογές σου. Ακόμα και όταν σου στερούν τα άτομα που αγαπάς.”

τοσταυροδρομι-των-θεων

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Blogs

Authoring Melodies

 

Instagram

social lurking  | anna.s_books  |  Ikaria_books_and_chocolate  | ta vivlia tis nonis  |  vivliofagos
books and roses  |  insatiable readings  |  iliada michailidi  |  lefkisbooks  |  authoring melodies  |

 

Facebook

Authoring Melodies  |  Aggelina Papathanasiou

 

Goodreads review

ikaria books and chocolate  |  

Γνώρισε τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Νίκολας Συράκης γεννήθηκε στην ήσυχη πόλη του Wilhelmshaven της Γερμανίας, το 1989. Το 1994 ήρθε στην Ελλάδα, μιας και είχε περισσότερο ήλιο και οι γονείς του ήλπιζαν ότι έτσι θα περάσει λιγότερο χρόνο μέσα στο μυαλό του.

Από μικρό παιδί είχε το κεφάλι του γεμάτο ήρωες, μάγους, δράκοντες και διαστημικά ταξίδια, ώσπου μια μέρα αποφάσισε να τα αποτυπώσει σε ιστορίες. Γράφει και ανεβάζει διάφορα διηγήματα στο site του Tales from Stranger Worlds. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο <<Το Λίκνο της Ζωής>>, πρώτο μέρος μιας σειράς επικής φαντασίας, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής. Σπούδασε και πήρε πτυχίο στο πεδίο της Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ. Αυτόν τον καιρό, ζει στη Λαμία και γράφει τη συνέχεια με τίτλο «Το Σταυροδρόμι των Ουρανών»».

 

Social Media Links: Goodreads | InstagramFacebook  |   

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.