“Το Ξαναντού – Τα Χρονικά του Γκρόουνιν” του Γιώργου Δερβεντλή

Book tour & a Giveaway

“Το Ξαναντού - Τα Χρονικά του Γκρόουνιν” του Γιώργου Δερβεντλή

Τίτλος: “Το Ξαναντού – Τα Χρονικά του Γκρόουνιν

Συγγραφέας: Γιώργος Δερβεντλής

Κατηγορία: Παιδικό  –  Φαντασίας

Εκδόσεις Υδροπλάνο

Εκδόθηκε: 2021 – 64 σελίδες

 

Tο αρχιπέλαγος του Γκρόουνιν είναι ένα μαγευτικό μέρος. Πάνω σε αυτό υπάρχουν πέντε βασίλεια, το καθένα τόσο διαφορετικό και τόσο μοναδικό. Όλα τα βασίλεια είχαν ζωή και μια καρδιά που έδινε πνοή σε όλο το Γκρόουνιν. Η κάθε καρδιά και ένα μικρό κομμάτι πέτρας. Όλα μαζί συνέθεταν το περίφημο Ξαναντού. Πολλοί πόλεμοι είχαν γίνει γι’ αυτό και σύμφωνα με τους θρύλους όποιος το κατείχε, θα απολάμβανε τη γνώση και την εξουσία που αρμόζει.

Για πολλά χρόνια το πετράδι βρισκόταν ασφαλές, κρεμασμένο στον λαιμό του θεού-δράκου Γκλένφεντορ. Οι μάχες και οι αψιμαχίες είχαν καταλαγιάσει και όλοι προσπαθούσαν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, όσο μπορούσαν φυσικά. Ώσπου ο θεός-δράκος στράφηκε εναντίον του λαού που τον εξυμνούσε σε κάθε του βήμα.

Δεν γνώριζε κανένας τον λόγο που είχε προκληθεί αυτή η τρομερή αλλαγή. Όταν ο Γκλένφεντορ έφυγε παίρνοντας και το Ξαναντού μαζί του, δυστυχία και αναστάτωση προκλήθηκε παντού. Το Ξαναντού έπρεπε να επιστρέψει στη θέση του, έτσι ώστε να μη χαθεί η ισορροπία. Πολλοί είχαν προσπαθήσει και είχαν αποτύχει.

Ένας εκκολαπτόμενος μάγος, ονόματι Γκόλντον, θα αναλάβει τότε την πρόκληση με μια διαφορετική προσέγγιση, ειδικός στην αποκρυπτογράφηση της γλώσσας των δράκων. Ο Γκόλντον θα ξεκινήσει το ταξίδι του για να φέρει εις πέρας μια αποστολή που θα φέρει την ειρήνη και την ισορροπία πίσω στο Γκρόουνιν.

 

Links:  Εκδόσεις Υδροπλάνο  | Goodreads |  Κλαψινάκης  |  Λαβύρινθος  |

Διαγωνισμός

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα Γιώργο Δερβεντλή  ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @zoipappa_beatha.

Τα δώρα του νικητή είναι το βιβλίο “Το Ξαναντού – Τα Χρονικά του Γκρόουνιν” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις  07/04/2021.

Οι δικές μας ερωτήσεις στον συγγραφέα

@zoipappa_beatha

Γράφετε κάθε μέρα; Και αν ναι πόσες περίπου λέξεις και ποια ώρα της ημέρας σας αρέσει περισσότερο να γράφετε;

Σχεδόν. Βασικά όποτε έχω έμπνευση. Κάποιες φορές μπορεί να γράψω μόνο 500 λέξεις. Κάποιες άλλες φορές, που βρίσκομαι σε κρεσέντο έμπνευσης (χαχα), 4-5000 λέξεις. Δεν έχω προτίμηση ως προς την ώρα, ανάλογα την έμπνευση και την όρεξη. 

 

@anna.s_books

Υπάρχει κάποιος συγγραφέας που θεωρείται μέντορα σας ;

Μέντορα όχι. Όμως αρκετών συγγραφέων τα έργα μ’ έχουν εμπνεύσει στα δικά μου γραπτά. Από Ιούλιο Βερν ως Λάβκραφτ και από Όσκαρ Ουάιλντ ως Στίβεν Κινγκ.

 

ta_vivlia_tis_nonis

Πως εμπνευστήκατε το εξώφυλλο ?

Το εξώφυλλο ήθελα να αντικατοπτρίζει την έκταση όλου του βιβλίου – σε μια εικόνα. Όταν το σχεδίαζε η εικονογράφος, Ελπίδα Χαρακτσή, της έλεγα πως πρέπει να δείχνει έτσι ακριβώς, μπελάς δλδ. Ως έμπνευση θα μπορούσα να πω τα εξώφυλλα των παλιών adventure games σε pc.

 

iliadamichailidi

Πώς είναι να γράφετε για παιδιά?

Όταν το ξεκίνησα δεν είχα τίποτα στο μυαλό μου, όσον αφορά κατηγορία (είδος βιβλίου και κοινό). Στην πορεία ο δρόμος με οδήγησε σε αυτό το είδος και μπορώ να πω πως το διασκέδασα. Φυσικά αμιγώς παιδικό δεν θα το έλεγα, όμως το να γράφεις παιδικό βιβλίο είναι απελευθερωτικό. 

 

Lefkisbooks

Πόσο εύκολο είναι για ένα συγγραφέα το παιδικό βιβλίο;

Αν έχεις αφοσιωθεί στο παιδικό πιστεύω πως δεν είναι τόσο δύσκολο. Γνωρίζεις τα μοτίβα και τι πρέπει να προσέχεις. Για μένα ήταν λίγο δύσκολο, το είδος γραφής μου δεν συμβαδίζει με αυτό του  παιδικού βιβλίου. Πιστεύω όμως πως τα κατάφερα αρκετά.

 

Αggelina Papathanasiou

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας βιβλίο στην παιδική ή εφηβική σας ηλικία;

Μου άρεσε πολύ να διαβάζω τους εικονογραφημένους μύθους του Αισώπου. Φυσικά Ιούλιο Βερν και την υπέροχη σειρά “Κλασικά Εικονογραφημένα”.

 

@book_observatory_

Ποιοι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας φαντασίας είναι οι αγαπημένοι σας;

Αν μπορεί να θεωρηθεί παιδικός, τον Ιούλιο Βερν.

 

insatiable readings

Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου σας. Ποιο είναι το δίδαγμα στα Χρονικά του Γκρόουνιν;

Το Ξαναντού ήταν και είναι η καρδιά των πέντε βασιλείων. Ως την ημέρα που εξαφανίζεται και έτσι αρχίζει μια άκαρπη αναζήτηση. Όταν ένας μάγος θα θελήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να φέρει πίσω το Ξαναντού. Μόνο που αυτός ο μάγος…δεν είναι και τόσο καλός όσο λέει…

 

@social_lurking

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την παιδική λογοτεχνία; Είναι κάτι που επιθυμούσατε καιρό;

Έτυχε θα μπορούσα να πω. Η συγκεκριμένη ιστορία απλά με οδήγησε σε πιο “παιδικά” μονοπάτια. Το είδος που γράφω συνήθως είναι φαντασία και τρόμος! Καμιά σχέση δηλαδή. 

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Instagram

social lurking  | zoipappa_beatha  |  ta vivlia tis nonis  |  anna.s_books
book observatory  |  insatiable readings  |  iliada michailidi  |  lefkisbooks  |  vivliofagos 

 

Facebook

zoipappa_beatha  |   Aggelina Papathanasiou & 2  |  

 

Goodreads review

zoipappa_beatha  |  

Γνώρισε τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Δερβεντλής γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1982. Μεγάλωσε στον Πειραιά και έζησε πολλά χρόνια στην Αθήνα. 

Είναι μηχανικός του εμπορικού ναυτικού, έχοντας ταξιδέψει διά θαλάσσης σε κάθε γωνία του πλανήτη. 

Από μικρός είχε σκέψεις και ιδέες στο κεφάλι του για τις οποίες ήθελε να μιλήσει και να γράψει.

 Με το πέρασμα του χρόνου η επιθυμία αυτή μεγάλωσε και έγινε ανάγκη. 

Το 2013 αποφάσισε να πιάσει μολύβι και χαρτί και να βάλει την έμπνευσή του σε μια σειρά. 

Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο του βιβλίο, το “Αθήνα 2020”, μια ιστορία για την προσπάθεια ανάκτησης της ελευθερίας. Χάρη στη γυναίκα του που πίστεψε την ιστορία του αποφάσισε να την εκδώσει. 

Έκτοτε συνεχίζει να καταγράφει τις σκέψεις, τις ιστορίες και τις εικόνες που έχει στο μυαλό του μέσω του προσωπικού του μπλόγκ “My little stories” – «My little stories (georgederventlis.blogspot.com)».

 Έχει λάβει διακρίσεις στα βραβεία φανταστικού Larry Niven και  έχει πάρει μέρος στην πρώτη ανθολογία διηγημάτων post-apocalyptic, “Ερημότοποι”.

 To 2018 εξέδωσε και το δεύτερο βιβλίο του “Ο χορός μιας μοναχικής καρδιάς” και το 2019 το πρώτο του βιβλίο επανεκδόθηκε ως “Αθήνα 2020: Η ελευθερία στο κλουβί”.

 

Social Media Links: Goodreads | InstagramFacebook  |  Blog

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.