“Το Χρονικό της Λανιακέα” βιβλίο #1 & Βιβλιο #2 του Σπύρου Κιορσάββα

Book & review tour & a Giveaway

Το Χρονικό της Λανιακέα "Τα Κλειδιά του Τιτάνα #1 & Το Ζωντανό Βιβλιο #2"

Τίτλος τριλογίας:  Το Χρονικό της Λανιακέα

Τίτλος βιβλίων: Τα Κλειδιά του Τιτάνα #1

Το Ζωντανό Βιβλιο #2 

Συγγραφέας: Σπύρος Κιορσάββας

Κατηγορία: Φαντασίας 

Εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής

Εκδόθηκε: 2020 

 

Τα Κλειδιά του Τιτάνα

Πέρασαν είκοσι χρόνια ηρεμίας, αλλά ο πόλεμος χτυπά ξανά την πόρτα του Ζέλκεμαρ. Ο βασιλιάς Ντέσμοντ αντιμετωπίζει μια αδικαιολόγητη εισβολή, που δε σκοπεύει να αφήσει ατιμώρητη. Οι Κυβερνήτες της Ένωσης των Συντεχνιών δε συμφωνούν για το αν θα πρέπει να βοηθήσουν τον Βασιλιά. Καθένας τους έχει τους δικούς του λόγους για να εμπλακεί στον πόλεμο, αλλά οι φωνές που αρνούνται είναι ηχηρές. Όλα αυτά συμβαίνουν όσο η Αλάρυα, μια νεαρή κοπέλα προικισμένη με τη δύναμη του Νερού, αναζητά τα Κλειδιά του Τιτάνα, μιας πανάρχαιας φυλακής που δεν πρέπει να ανοίξει. Σύντομα, θα ανακαλύψει πως έχει φίλους, φίλους που δε γνώριζε, φίλους που είναι δεμένοι μαζί της στην ίδια μοίρα: να προστατέψουν τον κόσμο της Λανιακέα από τη φρίκη που αναδύεται στο αρχαίο βουνό.

Το Ζωντανό Βιβλίο

Μια συμφωνία που δημιούργησε τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Ένα κειμήλιο χαμένο στα βάθη του χρόνου. Πώς θα βρουν οι Φύλακες αυτό που πάντα κινείται; Τι θα μάθουν, αν καταφέρουν να βρουν το Ζωντανό Βιβλίο;

 

Links: Paraxenos Elkistis  

Διαγωνισμός

A5 Magazine Catalogue Mockup

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα  Σπύρο Κιορσάββα @spyroskio ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @zoipappa_beatha

Τα δώρα του νικητή είναι τα δύο πρώτα βιβλια της τριλογίας και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 26/11/2020.

Οι δικές μας ερωτήσεις στον συγγραφέα

@iliadamichailidi

Τι να περιμένουμε στη συνέχεια? Με μια λέξη, εξέλιξη. Οι ήρωές μας έχουν να περάσουν ακόμη πολλά, το ίδιο και οι κακοί μας! Θα δούμε αρκετά νέα μέρη του κόσμου, καθώς και μερικά μυστικά που αφορούν ορισμένους χαρακτήρες, κεντρικούς ή μη.

 

Lefkisbooks instagram

Από που παίρνει έμπνευση ένας συγγραφέας για να γράψει ένα βιβλίο φαντασίας? Συνήθως από άλλα έργα φαντασίας! Αυτή, τουλάχιστον, είναι η απλή απάντηση. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα. Είναι πρόσωπα και συμβάντα που μετουσιώνονται σε κάτι διαφορετικό, είναι τραγούδια που δημιουργούν σκηνές στο μυαλό, είναι μια τυχαία συζήτηση. Δε ξέρω αν, τελικά, υπάρχει “σωστή” απάντηση!

 

Αggelina Papathanasiou

Τι είναι για σας η συγγραφή; Διέξοδος και επικοινωνία. Σαν άνθρωπος βαριέμαι απίστευτα εύκολα την καθημερινότητα, όταν αυτή τείνει να γίνει κάτι το συνηθισμένο κι ευτελές, οπότε το να γράφω με βοηθά στο να “δραπετεύω” στο μυαλό μου… Δεν ακούγεται τόσο καλό, τώρα που το σκέφτομαι… Όσο για την επικοινωνία, αυτή αφορά κυρίως τα μηνύματα που μπορεί να λάβει κανείς από οτιδήποτε διαβάζει.

 

@social_lurking

Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να γράψετε φαντασία; Τί σας ιντριγκάρει περισσότερο στο χώρο του φανταστικού; Αρχίζω από τη δεύτερη ερώτηση, για να απαντήσω ταυτόχρονα και την πρώτη. Ο χώρος του φανταστικού είναι απεριόριστος, ελεύθερος και τόσο, μα τόσο πολύμορφος! Είναι γεμάτος προκλήσεις για το μυαλό, γεμάτος ευκαιρίες να εξερευνήσει κανείς! Οπότε, αυτό με οδήγησε στη φαντασία: η ελευθερία που μου δίνει!

 

@book_observatory_

Συνήθως στα βιβλία επικής φαντασίας βλέπουμε άντρες πρωταγωνιστές. Με χαρά μου είδα οτι επιλέξατε γυναίκα πρωταγωνίστρια, τι σας οδήγησε σε αυτή την επιλογή ; Μια μικρή διευκρίνιση: οι πρωταγωνίστριες και οι πρωταγωνιστές είναι συνολικά έξι! Έχω γυναίκες πρωταγωνίστριες για δύο λόγους. Ο ένας είναι η πρόκληση, γιατί υπάρχει μια φράση που λέει ότι “οι άνδρες συγγραφείς δε μπορούν να γράψουν καλό γυναικείο χαρακτήρα” και ο δεύτερος είναι… γιατί όχι; Ο ηρωισμός έχει να κάνει με την καρδιά, όχι με το φύλο!

 

@ikaria_books_and_chocolate

Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, όπου σας αρέσει να κάθεστε και να γράφετε; Συνήθως το πιο ζεστό, ήσυχο και απομονωμένο μέρος του σπιτιού, περιτριγυρισμένο από ένα απόρθητο τείχος μαξιλαριών, κουβέρτας και καφέ σε άφθονες ποσότητες!

 

@zoipappa_beatha

Ποια ώρα της ημέρας σας αρέσει περισσότερο να γράφετε; Δεν έχω ώρα, πραγματικά, αλλά αν έπρεπε να επιλέξω, θα ήταν οποιαδήποτε ώρα οι υπόλοιποι κοιμούνται!

 

ta vivlia tis nonis

Αυτή τη περίοδο γράφετε κάτι; Αυτή την περίοδο συνεχίζω με το τρίτο μέρος της σειράς, ενώ σιγά σιγά ετοιμάζομαι να ασχοληθώ και με δύο ακόμα είδη. Δε θα πω όμως περισσότερα, γιατί την τελευταία φορά που είπα πως γράφω κάτι, το ημερολόγιο έδειχνε 2016!

 

insatiable readings

Οι ήρωες των βιβλίων σας έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία την οποία γνωρίζετε και ακολουθείτε ως την τελευταία σελίδα ή υπάρχει πιθανότητα «αυτονόμησής» τους κατά τη διάρκεια συγγραφής του βιβλίου; Αν και μια σαφής πορεία είναι πιο ασφαλής, από άποψη ευκολίας στο γράψιμο, μου αρέσει να παίζω λίγο με τις τύχες τους. Στο γράψιμό μου είμαι κυκλοθυμικός: αν περνάω ένα άσχημο Σάββατο… μαντέψτε ποιος θα την πληρώσει! Ωστόσο, γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό την κατάληξή τους, οπότε η ολοκληρωτική καταστροφή της Λανιακέα σε έναν ωκεανό λάβας είναι κάτι που δε θα συμβεί (χάρη στις παρεμβάσεις του επιμελητή μου)!

Fog and dark clouds in mountains. Lake in mountains.

Link των μελών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

Instagram

 zoipappa_beatha  |  Ikaria_books_and_chocolate  | ta vivlia tis nonis  |  social lurking  |  lefkisbooks  |
iliada michailidi  |  insatiable readings  |  book_observatory  |  

 

Facebook

Aggelina Papathanasiou – Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών 

 

Γνώρισε τον συγγραφέα

96238053_10220341954112236_3867836504969576448_o

Ο Σπύρος Κιορσάββας γεννήθηκε, μεγάλωσε (;) και ζει στη Δράμα.

Είναι ημιφιλόλογος, με πάθος για την αγγλική γλώσσα, τα anime, τη φαντασία και τα αστεία πολικού ψύχους.

Έχει γράψει τα δυο από τα τρία (;) βιβλία της σειράς “Το Χρονικό της Λανιακέα” και μια μικρή συλλογή διηγημάτων με τίτλο “Συμπαίκτες στην Ίδια Σκακιέρα”.

Έχει δουλέψει ως περιπτεράς, συνοδός Α.Μ.Ε.Α., βοηθός κουζίνας και βενζινοπώλης και η αγαπημένη του ασχολία είναι να μελετά τον άνθρωπο και τη σχέση του με τις γάτες.

Social Media: goodreads | facebook  |  instagram 

Share this post

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.